Gäller speciella regler för restauranger på södra Gotland?
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Efter att ha läst aktuellt tjänsteutlåtande, innehållande en redovisning av restauranginspektörernas rapport, frågar man sig att om inte dessa grava anmärkningar leder till indragning av serveringstillståndet ,vad ska man då sätta gränsen!
Vid inspektionen förekommer kraftig överservering till redan berusade personer. Kravet på tre olika rätters mat negligeras. Skattemyndigheterna måste fundera över kassafunktionen när betalning sker i en skål på gården. Regelverket kräver att kvitton ges och att man skall kunna läsa av "alla" transaktioner med restauranggästerna. Inträdesavgiften kassafördes inte o.s.v Debatt har förts om ungdomars stora alkoholkonsumtion inte minst på krogen. Något som tydligen gått Anders Thomasson helt förbi.
Gäller då speciella regler för restauranger på södra Gotland? Ja det måste det göra!
För något år sedan begränsade politikerna serveringsrättigheterna, efter en sommar i Visby innerstad som flertalet helst vill glömma. Folk var i uppror. Vid ett öppet möte på Borgen i Visby vittnade många om konsekvenserna av "helrör" på restaurangborden. Seriösa restaurangägare lovade bot och bättring, och detta skedde också. Hamraärendendet kan nu tolkas som en liberalisering av alkoholpolitiken på ön.
Alla restaurangägare på Gotland följer detta med stort intresse, ett intressant prejudikat.