Glöm Poltava, Bengt Hammarhjelm!

Gotland2011-01-07 04:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hej, Bengt Hammarhjelm ! (Hade jag sagt Hej eller Du, till en officer av Din grad, när jag gjorde rekryten, hade jag ställts inför krigsrätt!)

Som gammal byggare, så känner jag naturligt oro, om byggandet plötsligt dramatiskt minskar, och därför förstår jag Din oro när den verksamhet som Du ägnat arbetslivet åt också börjar ifrågasättas storleken av.

Men vad jag har så väldigt svårt att förstå är att det land som Du och de Dina sett och ser, som vårt lands ende tänkbare fiende, för nu tjugo år sen, gjorde upp med och kastade av sej ett vidrigt, diktatoriskt och människofientligt samhällssystem, att detta land fortfarande av er betraktas som en presumtiv fiende!

Varför är det fortfarande rysskräcken som tydligen förmörkar er vardag?

Jag tror så här:

För det första: Ryssland har inga angreppsplaner mot något annat land, man har nog med interna bekymmer att lösa! Men känner självfallet en stark oro för det NATO-hot som framförallt den amerikanska vapenindustrin kräver ska uppehållas!

För det andra:

NATO har inringat Östersjön, och därmed omringat Gotland med så mycket militär kompetens och närvaro att även de rysskräcks-drabbade kan sova lugnt!

Låt oss här i grannlaget, och västerlandet överhuvudtaget, ringa till Kreml och säja så här: Sätt fram förhandlingsbordet, så kommer vi över med Reinfeldt, Angela Merkel och Obama i spetsen, snackar oss samman, för att försöka ta ett gemensamt första steg mot den del av vår värld, där fredsskapande insatser verkligen brådskar!

Vad tror Ni ryssen har för intresse att invadera Gotland i dag ? Kan Du ge mig ett svar på klarspråk?

När Hitler hade börjat marschen mot sitt mål, att göra jorden till en tysk planet, och lyckats få ett 60-miljoners kulturfolk att marschera, var det inga svenska officerare som varnade! Jag var med då!

Till sist Bengt Hammarhjelm: Låt oss inte vara långsinta, låt oss glömma näsknäppen vid Poltava!

Läs mer om