Gör Gotland till en Slow food-region

Gotland2009-03-18 04:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Heja Eskil! Jordbruksminister Eskil Erlandsson bryr sig om hur maten inom skola- vård och omsorg skall smaka. Ministern för just nu strategiska samtal med aktörer genom hela produktionskedjan, från den enskilde mjölkbonden till skolbespisningar. I nästa vecka sammanträder jordbruksministern med äldre- och folkhälsominister Maria Larsson samt utbildningsminister Jan Björklund för att tillsammans diskutera den högaktuella frågan måltidsservering. Det finns även planer på att Livsmedelsverket ska ta fram rekommendationer kring den serverade måltiden, där fokus ligger på just matupplevelse.
Tänk om vi på Gotland kan bli föregångare genom att göra Gotland till en Slow-food region. Slow food-rörelsen bildades i Italien för att tillskapa möjligheter för människor att flytta till landsbygden, behålla arbetstillfällen med mera genom att erbjuda bäst mat i skola vård och omsorg, som dessutom lagas till av lokalt producerade råvaror! Hur ska vi annars kunna bli 65 000 invånare 2025?
Undrar
Läs mer om