Det finns en enorm potential för förnyelsebar energi och minskad klimatpåverkan inom det gröna näringslivet.
I dag tar den svenska skogen upp 83 procent av Sveriges koldioxidutsläpp inom landet.
Man kan tycka att det gröna näringslivet borde få ett större erkännande för detta och oftare omnämnas som en resurs i den allmänna klimatdebatten.
Skogen gör fantastisk nytta när den växer och gör än mer nytta när den lagrar in koldioxid i träprodukter som möbler eller hus.
Bäst effekt erhålls när den ersätter fossila produkter som plast, betong eller diesel.
Inom det gröna näringslivet är vi stolta över det miljöarbete vi bedriver och vi ser tydliga tecken på att det fungerar.
Den naturhänsyn branschen självpåtaget gör i produktionsskogen som eget åtagande ger mer gammal skog, död ved, lövskog och fler fåglar samt insekter i våra marker.
Lantbruket binder kol både på åkern och på betesmarkerna, det är en unik näring som inte bara släpper ut koldioxid utan även fångar in den.
Svenskt Lantbruk är klimatsmart. Utsläppen från produktion av vegetabilier och animalier är betydligt lägre än på importerade produkter. Den importerade maten svarar för 70 procent av koldioxidutsläppen från den mat vi äter.
Ett enkelt sätt för konsumenten att minska sin klimatpåverkan är att så långt som möjligt köpa livsmedel från Sverige.
Om man menar allvar med ambitionen att möta klimatförändringarna så behöver vi flytta fokus från skydd och restriktioner av skog och jord till en aktivt hållbar produktion och att tillvarata möjligheterna i lantbruket för ökad svensk klimatsmart energi- och livsmedelsproduktion.