Riddarbesöket på Fårö

Gotland2011-11-29 04:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag känner en engelsk riddare. När vi går bredvid varandra ser vi ut lite som Helan och Halvan. Och det är tyvärr inte han som är Helan.

Sir John bor som sig bör i England, och har blivit dubbad av drottning Elizabeth. Vidare saknar han en häst, men han är utrustad med fantastisk humor. Det är ett gott vapen, som kan sprätta upp vilken låsning som helst och skapa värme.

Sir John har bidragit till ökad tillgänglighet i engelsk sjukvård för 32 miljoner människor på 40 månader, genom att leda världens största förbättringsprojekt i vården. Därav svärdet på axeln. Denne riddare har varit på Fårö med sin mö för många år sedan. Han påminner mig om det med ojämna mellanrum när vi våra vägar möts i världen. Uppfylld av raukar, stränder och ensamma enar, ler han när han pratar om upplevelsen.

Riddaren avser att återvända med sällskap. Ön är så lockande och har en dragningskraft ändå till byn Glossup utanför Manchester. Jag får väl duka det runda bordet, men först när vattnet blir lite varmare. Rustningsfria bad blir bättre...

Läs mer om