Svar till signaturen Lasse
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.
Lasse refererar om de "hatiska" SSU:arnas vad jag skulle kalla "överentusiasm". Vad Lasse medvetet(?) utelämnar är att även några av de övriga ungdomsförbund inte heller var så snälla. MUF:s liknelser var minst lika illa. Vi kan väl kalla det ungdomligt oförstånd.
Sedan är det ännu inte fastslaget i domstol om Anna Sjödin kallade vakten för svartskalle. Enligt svensk lag är man inte dömd förrän domen har fallit men i "folkdomstolen" är man dömd för misstanken, vilket Lasse tydligen refererar till.
Siffran 1 539 000 "utanför arbetsmarknaden" säger egentligen ingenting annat än att man vill svartmåla Sverige. Tydligen är det något EU-sätt att räkna på vilket säger mer om EU:s brist på logik än en gång lyser igenom. Allt från EU är inte positivt.
De riktiga siffrorna i Sverige är de här:
Antal personer ej i arbetskraften 16-64 år (SCB:s hemsida mars 2006)
Studerande heltid: 644 900, hemarbetande: 57 500, arbetssökande:37 100, värnpliktiga:7 300, lediga:32 200, sjukpension:88 400, sjuklediga: 400 500, övriga orsaker:39 800
Ej i arbetskraften totalt: 1 307 700.
Finns det någon som anser att 650000 heltidsstuderande kan klassas som arbetssökande?
Eller att de lediga är utanför arbetsmarknaden? Varför skulle de hemarbetande också vara det?
Hur många med sjukersättning skulle kunna klara ett jobb?
Enligt AMS är drygt 200 000 öppet arbetslösa medan ungefär lika många är i beredskapsarbete. De sistnämnda kan knappast kallas att vara utanför arbetsmarknaden då de ju faktiskt gör ett lönearbete.
Lasse nämner också försvarsnedläggningarna. Han har inte förstått helheten. Riksdagsledamöterna sitter inte enbart för Gotland. Skulle det vara så skulle alltid stockholmarna rösta för Stockholm och så blev det aldrig något över för de andra. Därför måste de ibland kompromissa och kompromissen blev bra för Gotland. 700 nya statliga jobb i sektorer som främjar Gotlands utveckling, som mer än väl kompenserar bortfallet av försvarsjobb. Men det glömde nog Lasse att tillägga.
Om Lasse hade följt debatten under Almedalsveckan skulle han ha märkt att alla partier var eniga om att det inte skulle bli några försämringar för Gotlands båtförbindelser. Däremot kan jag hålla med om att flygskatten är väldigt konstig, men det är ett MP-krav som de fått igenom.
Taxeringsvärdena måste snarast ses över, vilket regeringen gör nu. Det bästa vore att frysa på nuvarande nivå och se till att folk inte drabbas i framtiden av att grannen säljer sitt hus till skyhöga priser vilket drabbar mig oförskyllt. Tills vidare får vi nöja oss med att man inte ska behöva betala mer än en viss procent av inkomsten.
Till sist, det verkar vara en välbevarad hemlighet att Gotland får tillbaka mera i skatt än vi betalar in till statskassan. Med andra ord En röst på de röda är trygghet för Gotland. Skulle de borgerliga vinna valet, vem vet hur mycket skatt de ska sänka och hur mycket går det ut över Gotland?