Vräkt och hemlös utan goda skäl

Hemlöshet2019-11-25 13:58
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

X blev morgonen den 19 november 2019 kl 10 utslängd från sitt fasta och enda boende av Gotlandshem via Kronofogdemyndigheten under överinseende av polis och socialtjänst.

Orsaken var att förstahandskontraktsinnehavare som X betalat del av hyra till kommit efter med hyresbetalningen.

X har bott i Visby sedan 2002.

X har inte blivit regelrätt informerad av förstahandskontraktsinnehavare som hen delat hushåll med sedan dryga tre år om vad som var på gång.  Det har funnits skäl för förstahandskontraktsinnehavarens svårigheter vilket berörda parter informerats om.

Förstahandshyresgästen har inte heller förstått situationen och därutöver ej erhållit det domstolsbeslut som legat till grund för avhysningen.

När detta blivit klart för förstahandshyregästen löstes skulden med räntor och annat omedelbart. Förstahandshyresgästen är helt på det klara att hyresrätten förverkats och bor inte längre där.

Dock har den hemlösa X vars hela bohag och liv finns i hemmet blivit hemlös och oerhört kränkt av avhysningsförfarandet som innebära att hen inte längre har tillgång till sitt hem utan måste hämta upp sina saker utan någon förståelse eller känsla för vad de är.

Den som drabbats har inga betalningsanmärkningar, regelbunden inkomst och klarar hyresbetalningarna men får inget gehör hos hyresvärden för sin sits. Tråkigt!