Måste alltid nån annan göra allt?

"Många, men självfallet inte alla, uppskattar det vi gör i Klintetraktens Framtid, vi jobbar i många olika arbetsgrupper och områden och har åstadkommit betydligt mer än det som du nämner. "

"Många, men självfallet inte alla, uppskattar det vi gör i Klintetraktens Framtid, vi jobbar i många olika arbetsgrupper och områden och har åstadkommit betydligt mer än det som du nämner. "

Foto: Anna Ekeroth/arkiv

Klintehamn2019-12-04 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till Bernt som skrev om Klintehamn i en insändare 23 november.

Tack för din insändare med tankar om och synpunkter på vår verksamhet. Välkommen att flytta hit till vårt fina samhälle och som skattebetalare på ön, alla krafter behövs för att vi tillsammans ska kunna bygga ett hållbart samhälle för framtiden.
Jag vet inte riktigt när du var medlem eftersom ingen medlem med ditt angivna namn lämnat föreningen de senaste åren, men ändå tycker vi självklart att det är tråkigt att du inte vill vara med i vår förening.
Många, men självfallet inte alla, uppskattar det vi gör i Klintetraktens Framtid, vi jobbar i många olika arbetsgrupper och områden och har åstadkommit betydligt mer än det som du nämner. 

Badplatsen och utegymmet på Balan anlade vi med frivilliga krafter och Leaderpengar, båda delarna används rätt flitigt under den varma årstiden. Inte världens finaste badplats, men när vi anlade den så fanns inga andra alternativ. Belysningarna som vi tänder nu till julmarknaden uppskattas av väldigt många.

IP-Onlys fibernät har vad vi vet inte varit några fel på, däremot har någon tjänsteleverantör haft en del problem i sin distribution, jag har väldigt svårt att se vad vår förening skulle kunnat göra för att avhjälpa detta.
Vår förening har nu över 200 medlemmar, tyvärr är inte alla aktiva i vårt arbete. Ju fler som vill bidra med sin tid desto mer kan vi göra, man kan vara med i styrelsen eller i någon av våra arbetsgrupper och bidra med både sina tankar om vad som behöver och kan göras och faktiskt också hjälpa till med genomförandet.
Med ditt stora engagemang så ser vi gärna dig som både medlem och frivillig – så kan vi tillsammans göra klintetrakten ännu bättre. Kritisera oss gärna, men ännu hellre vill vi ha med fler i vårt arbete, bara tillsammans kan vi göra mer.