Hjälp oss gärna med Strandängens festplats

Lärbro2020-04-20 13:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till Min hembygd är mig kär.
Undertecknad vill härmed förklara historien om Strandängens Festplats.
Festplatsen uppfördes någon gång under tidigt 1930-tal av grov & fabriksarbetarförbundets Storugnsavdelning. Den drevs sedan av fackföreningsrörelsen fram till 2007 då Gotlands Arbetarkommun överlämnade den som gåva till Lärbro Hembygdsförening. Festplatsen var redan då i ett mycket miserabelt skick efter att ha stått outnyttjad sedan början av 80-talet.
Hembygdsföreningen har sedan övertagandet röjt och betat området med får.
2018 så drog en svår storm fram genom området och en hel del stora träd gick omkull. En del över byggnaderna med stora skador som följd.
Styrelsen har till detta verksamhetsår avsatt en del pengar för att försöka få lite bättre finish och till detta så finns det en arbetsgrupp tillsatt. Du får mer än gärna ingå i den gruppen om du kryper ur din garderob och berättar vem du är. Hembygdsföreningen vill inget annat än att festplatsen åter kommer i bruksskick men vi har en hel del åtaganden i bygden som vi sköter på ideell basis och det är svårt att få armar och ben och att hinna med allt. Vi tar emot alla som vill hjälpa till så hjärtligt välkommen att höra av dig.
Med hembygdshälsningar från