Gotland klättrar i rankingen

Näringsliv2019-09-27 11:24
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

För oss i Alliansen på Gotland är det mycket glädjande att Gotland klättrar 18 placeringar i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimat i landet. I rapporten som offentliggjordes 24 september klättrar Gotland från plats 253 till plats 235 av Sveriges 290 kommuner. För oss är det ett tecken på att våra initiativ med företagsbesök och vårt arbete med att förbättra företagsklimatet på ön ger resultat.  

En viktig pusselbit i detta är att företagen upplever bättre tillgänglighet och bemötande från Region Gotlands sida. Det visar att vi är på rätt väg och att vi ska fortsätta arbetet med oförminskad kraft. Ett välmående näringsliv är mycket viktigt för Gotlands tillväxt och utveckling. Vår ambition är att fortsätta dialogen mellan näringsliv, politiker och tjänstemän för att hela tiden förbättra företagsklimatet. För att få arbetsgivare att vilja etablera sig på Gotland är det en framgångsfaktor att vi jobbar aktivt för förbättrat  företagsklimat och företagens etablering och tillväxt på ön.

I statistiken från Svenskt Näringsliv framgår att företagare anser att kommunalskatten på Gotland ligger på en acceptabel nivå. Vi fortsätter arbetet med att hålla emot när oppositionspartierna driver förslag om att höja skatten. Med högre skatter minskar vår konkurrenskraft samtidigt som vanliga familjer får minde pengar kvar i plånboken till att lösa livspusslet.