Regionen är kass

28 juni 1916 11:47

Peter Lindvall skrev för en tid sedan: ”Det blir fel ibland. Vi ska då lära av våra misstag...” samt ”Region Gotland är din region. Ta hand om den och hjälp oss att utveckla den.”

Okey Peter, jag ska ge dig en chans att visa att du menar allvar med dina påstådda ambitioner. Efter tre veckor i den välordnade staden Stockholm kommer jag ”hem” till Burgsvik på midsommarafton och finner badplatsen igenväxt och stinkande. Först i dag, på eftermiddagen, måndag – när den största turisthelgen är slut – är en maskin igång för att ordningsställa badplatsen. Ska jag bli imponerad, tycker du? Det blir jag inte, ska du veta. Jag tycker det är dåligt av Region Gotland, under ditt ledarskap.

I Hemse, i dag, var den offentliga urinoaren stängd. Det har den varit i åtminstone två månader. Ett A4 signerat Teknikförvaltningen berättar att urinoaren är stängd på grund av vandalisering. Jag tycker det är dåligt av Region Gotland, under ditt ledarskap. Hur länge tycker du att boende och besökare i Hemse ska kollektivt bestraffas för att någon, en enstaka gång, vandaliserat en väl behövd urinoar? Urinoaren borde ha varit i gång till midsommarhelgen, då ön fylls av folk.

När väntsalen på busstationen i Visby vandaliserades var det kollektiva straffet stängning, efter kontorstid, i mer än tio år. Hela den tid jag bott här. Är det rimligt tycker du? När ska du förmå dina medarbetare att skapa rutiner och ordning? Finns det överhuvud taget med på din agenda? Eller tycker du det är för mycket begärt att ni inför kvalitetssäkring och dito certifiering, med allt vad det innebär? Det anser jag att Region Gotland verkligen skulle behöva.

Så jobbar vi med nyheter