Jägarna kallar dödande för vård

Språk2019-10-27 19:59
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag är så trött på jägarnas språk. Viltvård, förvaltning, älgskötselområden. Det jägarna menar med att vårda, förvalta eller sköta viltet är att döda levande, kännande djur som bara vill leva i fred precis som vi människor. 
Hur kan detta vilseledande få fortgå? Vi är i majoritet vi som vill att de vilda djuren ska få vara fredade i sina skogar. Jägarna påstår tvärtom att vi är en liten skara okunniga dårar och kallar oss för djurrättsterrorister.
I länens viltförvaltningsdelegationer bekänner sig i genomsnitt cirka 60 procent till jägarintressena trots att andelen jägare i Sverige endast utgör 2,5 procent. Denna stora snedfördelning är inte representativ alls. Och ändå beklagar sig jägarna över att de som representerar naturvårdsintressena i delegationerna har alldeles för stort inflytande. Det är verkligen magstarkt. Djurvänner – vill ni vara med i en förening som värnar om de vilda djuren så är ni hjärtligt välkomna att bli medlemmar i Jaktkritikerna. Gå in på vår hemsida Jaktkritikerna.org och lär dig mer om vad som pågår i hemlighet ute i våra skogar.