Revysällskapet har sin bakgrund i Näsrevyn som gav föreställningar på 1980-talet, sällskapet återbildades senare och har nu bjudit på skratt i bygden vartannat år sedan 2006.
Tre kvinnor har varit med från allra första början, Anna-Maria Lindström, Ann-Marie Engdahl och Mari Winarve.
Till årets upplaga har Anna-Maria klivit fram som ytterligare som författare av såväl sketcher som sångtexter.
– Mari och jag gör det mesta ihop, vi träffas och skriver, det är så himla roligt, säger hon.
Inspirationen kommer från den som händer på ön. Den här gången har ringmuren en bärande betydelse under första akten, publiken får där stifta bekantskap med nummer som "Innerstadspass" och "Sten till salu".
Andra akten är en klassisk nummerrevy där busstrafiken och militärens återetablering på Gotland är ämnen i fokus.
Och så alltså alla dessa båddar, "tåskbåddar" och "kålbåddar", "båddar" från fastlandet och "båddar" från trakten.
Lokalt är det, från början till slut och accenten på scen är gotländska, det är viktigt i en gotländsk revy, och en tåskbådd är en som inte är riktigt klok i skallen.
Det är gemenskapen i ensemblen under revyarbetet som gjort att Anna-Maria Lindström återkommit till tiljorna gång efter gång. Att få ge glädje till publiken och ta emot dess uppskattning. Men också det gemyt som finns i det tidskrävande förarbetet.
– Det går åt mycket tid, men vi har en så kul tillsammans. Det skiljer nästan 50 år mellan yngst och äldst, men när vi gör det här är alla jämnbördiga, ingen tänker på några åldrar, säger hon.
Varje spelår har Suderrevyn en publik på omkring 2500 personer, flera föreställningar är redan utsålda. Publiken kommer från hela ön, från Fårö till Sundre. Medelåldern är tämligen hög, men inom ensemblen gör man vad man kan för att föryngra. I år gör exempelvis Carolina Lyngstad debut. Den stora massan kunde i början av hösten se henne i tv-programmet "Halv åtta hos mig". Även Felix Persson tillhör de yngre med en revy bakom sig.
För att föryngra på publikplats låter man alla under 20 gå in gratis.
– Det finns en tydlig revytradition på Sudret, vi vill gärna inte att den ska gå förlorad, säger Yvonne Winarve som i år tagit ett steg tillbaka vad gäller författandet och istället sköter mycket av det praktiska kring de 13-15 revyföreställningarna.
Förutom tidigare nämnda medverkar även Göthe Carlsson och Jan Edlund på scenen i Rone bygdegård. I orkestern ingår Hillevi Knutas, Elisabet Franzén, Björn Eriksson och Mikael Larsson.