De söker nya musikalartister

Är du bra på att sjunga? Vill du bli musikalartist? Länsteatern Gotland är ute efter att rekrytera nya förmågor till ny föreställning.

Mathias Lundqvist skrev också musiken till föreställningen Svenskbyborna från förra året.

Mathias Lundqvist skrev också musiken till föreställningen Svenskbyborna från förra året.

Foto:

AUDITION2015-08-07 10:30

Musikalartister söks till en föreställning som ska äga rum i Visby under våren 2016. Sammanlagt ska sex roller fyllas – tre kvinnor för spelålder mellan 25 och 35, en kvinna för spelålder 50, en man för spelålder 25 till 30 och en man för spelålder 35 till 40.

– Över 100 personer har redan sökt. För oss är det ganska ovanligt att vi söker så många skådespelare, säger teaterchefen Thomas Sundström.

Den nya föreställningen heter Jorden vi ärvde, en nyskriven berättelse med musik av Mathias Lundqvist och manus av Thomas Sundström. På sin hemsida skriver Länsteatern att man söker personer med hög sångmässig nivå och med god instuderingsförmåga, då materialet ska vara ”omfattande och stundtals komplext”.

Hittills finns flera etablerade namn bland de sökande.

– Det är hög nivå på de som har sökt, vi har också fått in ansökningar från lokal nivå här på Gotland, säger Thomas Sundström.

Audition kommer att äga rum i Stockholm två dagar i augusti, den 22:a och 23:e, efter särskild kallelse. Länsteatern planerar också för att ha en ytterligare audition på Gotland i september.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!