Lars Winnerbäck drog storpublik till Sudret

På tisdagskvällen spelade Lars Winnerbäck för 4 000 personer i en stor konsert på Grå Gåsen. Helagotland var såklart där. Kanske har du eller någon du känner fastnat på bild?

Fångades du eller någon du känner på bild av Helagotlands fotograf?

Fångades du eller någon du känner på bild av Helagotlands fotograf?

Foto: Felix Ruiz Wedjesjö

Burgsvik2024-07-10 13:20
undefined
Köerna ringlade sig långa in till Burgsvik vid när förbandet drog i gång vid klockan 19. Vissa konsertbesökare lämnade bilarna och började gå längs vägen.
undefined
Jorun Nykander och Eric Telander från Nacka fick vänta i kön till Lars Winnerbäck-konserten. Trots det höll de humöret uppe. ”Det hade ju varit bra om arrangörerna hade kunnat informera på förhand att det kunde bli kö, och kanske be folk komma lite tidigare. Men det är ju en fin sommarkväll och vi har några som gått i förväg för att fixa mat från foodtrucksen, så det är inte så farligt”, sade Eric Telander.
undefined
Personal vid parkeringen fick hantera vissa ilskna känslor hos personer som fastnat i bilkön. ”Det är bedrövligt”, utbrast en man som körde förbi dem.
undefined
Det fanns gott om merch för konsertbesökarna att lägga vantarna på.
undefined
Både öl och drinkar gick åt när besökarna skulle släcka törsten.
undefined
Förakten David Ritschard – som spelade på Grå Gåsen även förra sommaren – på scen tillsammans med sitt band Krokodiltårarna. Bredvid honom står Mira Ray.
undefined
David Ritschard, Mira Ray och resten av förakten spelade i över en timme.
undefined
David Ritschard och Mira Ray poserade gärna på bild tillsammans med fansen.
undefined
Hammarby-fanet Viktor Lindgren fick sin laghalsduk signerad av David Ritschard – även han känd som en äkta söderkis och stor Bajen-supporter. ”Jag har planerat det här sedan biljetterna släpptes. Winnerbäck är väl bra, men jag är först och främst här för Ritschard”, sade han. Vad det är för tröja han bär? Hammarbys ställ från SM-guldsäsongen 2001, såklart.
undefined
Emma Hård och Karl Gustafsson från Buttle såg fram emot konserten.
undefined
För Ebba Palenius från Malmö och Lovisa Lundin från Stockholm var konserten den första gemensamma aktiviteten på egen hand sedan de blev mammor. ”Vi har lämnat bebisarna med deras pappor i kväll. Så nu känns det verkligen som att man får smak på frihet igen – även om ölen är alkoholfri”, sade Ebba Palenius.
undefined
Tea Berg och hennes pappa Per – som bor på Terra Nova i Visby – brukar lyssna på Lars Winnerbäck i bilen. ”Sen har vi en kompis som har skrivit en bok tillsammans med honom också”, säger Tea.
undefined
Johanna Jorlin från Visby var på konserten tillsammans med dottern Britta och sina två andra barn. ”Det är rätt lätt att med den minsta – snart är det ju dags att sova”, sade hon.
undefined
Modet hölls uppe i väntan på att Lars Winnerbäck skulle äntra scenen.
undefined
Lars Winnerbäck inledde turnén i Kalmar förra veckan.
undefined
Jerker Odelholm på bas.
undefined
Sandra Widman på gitarr.
undefined
Mikaela Hansson på keyboard.
undefined
Glad min längst fram!
undefined
Publiken längst fram sjöng och dansade med i varenda låt.
undefined
Fotografen och konstnären Aleksander Kidvall fotograferar konserterna åt Grå Gåsen.
undefined
Per Berg tycker att Lars Winnerbäcks senaste skiva var riktigt bra. Tea har däremot svårt att välja någon favoritlåt. ”Alla är bra”, säger hon.
undefined
Lars Winnerbäck släppte sin första skiva i eget namn – ”Dans med svåra steg” – hösten 1996. Sedan dess har det blivit ytterligare 13 album.
undefined
Det krävs ett gediget arbete för att sköta ljus, ljud och allt annat som krävs för en konsert av tisdagskvällens kaliber.
undefined
Sammanlagt hade Lars Winnerbäck med sig sex musiker på scen – tre gitarrister, en basist, en keyboardist och en trummis.
undefined
”Vi spelar alldeles för sällan på Gotland.” Så lydde Lars Winnerbäck första ord till publiken.
undefined
Under turnén har Lars Winnerbäck med sig personer som sköter bildproduktion till skärmarna som stod uppställda bredvid scenen.
undefined
Tack vare bildskärmarna kunde även besökarna som stod längre bort från scen komma nära kvällens huvudperson.
undefined
Enligt arrangören Filip Adamo kom 4 000 personer till konserten.
undefined
Carl Ekerstam på gitarr.
undefined
Jonna Löfgren på trummor.
undefined
Bianca Swahn, Thea Settergren och Märta Castenfors ska arbeta på Grå Gåsen under sex veckor i sommar. På tisdagskvällen var de emellertid lediga och kunde njuta av konserten.
undefined
Ellen Håkansson fick hjälp av pappa Stefan Håkansson att ta sig upp i trädet. ”Vi lyssnar mycket på Winnerbäck hemma”, sade Stefan Håkansson.
undefined
Jack Tellström hittade kanske den bästa platsen att se konserten ifrån? Han och pappa Sven Tellström bor i Sollentuna, men Sven är ursprungligen från Öja. ”Så vi kunde gå hit till Grå Gåsen från Jacks farmor och farmor”, sade han.
Kvällens låtlista

1. Min gata i stan
2. Farväl Jupiter
3. Sysselmannen
4. Själ och hjärta
5. Är det nåt jag ska ta med
6. Vykort från Alperna
7. Utkast till ett brev
8. Rosor & Champagne
9. Granit och morän
10. En lampa i mässing
11. Elegi
12. Åt samma håll
13. Om du lämnade mig nu
14. Elden
15. Nåt som verkligen är bra
16. Jag får liksom ingen ordning
17. Vår tid
18. Tror jag hittar hem

Extranummer:

19. För dig
20. Kom ihåg mig
21. Hum Hum från Humlegårn

22. Hugger i sten
23. Söndermarken

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!