Hanna Herbertson, från Visby, har dansat sedan barnsben när hon som sexåring tog sina första lektioner i en kvarterslokal i östra Visby. Dansen tog henne sedan till Stockholm och New York, där hon bodde i tio år.
Sedan en månad tillbaka är hon hemma i Stockholm, där hon nyligen avslutat sin utbildning inom digital marknadsföring.
– Men jag tycker inte om att säga att jag bor där. Jag säger att jag har min bas där för tillfället, säger Hanna Herbertson, som längtar tillbaka till Lagos i Nigeria, som hon lämnade i januari.
Där gjorde hon två månaders praktik på en digital annonsbyrå. I Nigeria kunde Hanna ”slå två flugor i en smäll” genom att göra praktik på dagarna och utforska dans- och musiklivet på kvällarna.
– Musiken har alltid guidat mig och dansen har tagit mig till olika ställen, säger hon.
Till New York drogs hon på grund av den stora dancehall-scenen och de många jamaicanska influenserna. Hanna Herbertson började med olika jobb inom restaurangbranschen och undervisade mer och mer i dans.
– Jag blir lycklig av dans så det är en ren egogrej. Från början tänkte jag inte att det skulle kunna vara ett jobb, men sedan har jag tagit det till nästa nivå och nästa.
När Hanna Herbertson flyttade tillbaka till Sverige, för att börja sin utbildning, upptäckte hon den västafrikanska musiken mer och mer. Afrobeats, även kallad afropop, är modern dansmusik som ibland plockar delar från traditionella afrikanska musikstilar.
– Den har verkligen kommit upp som en stor popgenre i Europa, säger hon.
Liksom dancehall har fått henne att besöka Jamaica, har afrobeats väckt hennes nyfikenhet på Västafrika.
– Jag gillar att åka dit saker skapas och uppleva det, konstaterar hon.
Det är en energisk, explosiv dansstil med mycket och snabbt fotarbete. På sociala medier lyckas begåvade dansare nå ut till en storpublik trots små medel.
– Många har bilden av att Afrika är fattigdom, men det finns så mycket stadskultur och mode som är framåt. Det händer jättemycket, säger Hanna Herbertson.
Även om hon inte förälskade sig i alla delar av Nigeria, orättvisor och klasskillnader är påtagliga i landet, så fastnade hon för det mångkulturella landet, som är Afrikas folkrikaste.
– Jag gillar när det händer saker. Här i Sverige har vi en massa regler och det kan ibland kännas hämmande. En viss nivå av kaos stimulerar mig, säger Hanna Herbertson, som nu aktivt söker jobb i Nigeria.
Även om Nigeria har en stor klubbscen så är den mest öppen för de välbärgade. Därför finns den största och kanske mest intressanta delen av danskulturen utanför klubbarna och lektionssalarna.
– Man möts helt enkelt bara upp och skapar koreografi och dans tillsammans, säger Hanna Herbertson som genom forum som Instagram kom i kontakt med många skickliga dansare.
Flera av dem har stora följarskaror och fans spridda över världen, men det är svårt att ta steget vidare.
– Det har gått bra för den nigerianska musiken och det finns en väldig stolthet i det, men det är särskilt svårt för dansare att få visum och resa, säger Hanna Herbertson.
En av Hanna Herbertsons starkaste upplevelser från månaderna i Nigeria är då hon fick uppdraget att besöka en av Lagos fattigaste stadsdelar och där hålla i en dancehall-klass.
– Där har de byggt hus på vattnet, så samtidigt som det var jättelortigt och jättefattigt, så var det så vackert precis vid vattnet, berättar hon.
Nigeria är ett land på frammarsch med stor utvecklingspotential och eftersom många företag investerar i landet ser Hanna Herbertson att det finns goda chanser till jobb – och att kombinera detta med den stora passionen.
– Jag vill inte vara låst till bara dans eller marknadsföring, säger hon.