Det är Songlines, ett nationellt projekt som erbjuder unga på flykt tillgång till musikaktiviteter för att överbrygga kulturella klyftor, som står bakom Mashup.
Under 2015 kom 35 369 ensamkommande ungdomar till Sverige. Nästan lika många barn kom hit med sina familjer. De flesta ungdomar som Songlines jobbar med har tagit sig en mycket lång väg för att slippa krig och våld.
– Många har haft och har det fortfarande tufft, men det har varit fantastiskt att se hur de har växt i det här projektet. Man märker att det händer något med deras självförtroende när de får stå där på scenen. En känsla av samhörighet, säger Julia Westberg som är Gotlands projektledare för Songlines.
I kväll är det dags att summera vårens projekt, och ungdomarna kommer att inta Jodas stora scen klockan 19. Det utlovas en blandning av traditionellt och av populärmusik. Bland annat kommer man att framföra tre egenkomponerade låtar.
Julia Westberg hoppas att många tar chansen och kommer och lyssnar.
– Det är fritt inträde för att det verkligen ska vara tillgängligt för alla. Jag vill att det här ska vara ungdomarnas egen kväll, säger hon.
12 ungdomar på flykt kommer att finnas på scenen i kväll, utöver dessa ska bandet Metro spela.
– Och så ytterligare tre svenska ungdomar som har varit engagerade, säger Julia Westberg.
Många av dem som i kväll kommer att uppträda var totala nybörjare så sent som i januari, men utveckligen har sakta, men säkert gått framåt.
– Januari till maj är en ganska kort projekttid, men jag har längs vägen märkt hur intresse har väckts även hos vänner till de som varit med. Projektet har växt genom vänskap, säger Julia Westberg.
Men att det är en tuff verklighet för många, det är omöjligt att blunda för.
– Under projektets gång är det flera som har fått negativa besked från Migrationsverket och det är såklart jättejobbigt att inte veta vad som ska hända med ens framtid. Det blir en väldigt hög belastning för ungdomarna.
Vid de sista repetitionerna på de unga eget kulturhus i Visby, Fenix, var det fokus och koncentration som gällde i tisdags kväll. Masoume Hazaraee och Hamideh Aziz gick ut på trappan framför huset och övade lite i den ljumma majkvällen.
– Lite nervöst är det absolut, men det känns väldigt roligt, säger tjejerna och berättar att de kom till Sverige år 2015.
– Vi kom direkt hit till Visby, säger Masoume.