Några få porträtt är utvalda från hans fotografresor. De är alla på barn som ser in i den kamera som Hady Kareka håller i.
– Varje bild har en berättelse. Jag kommer aldrig att glömma deras blickar, säger Hady Kareka.
Dessa blickar och berättelser ställs ut i en liten ateljé i Visby till helgen. Fotografierna är tagna i irakiska städer som ofta hörs i nyheternas krigsrapportering, som Bagdad, Mosul och Faluja. Hady Kareka har rest och arbetat i konfliktområdena sedan 2004, men de flesta av fotografierna kommer från hans senaste vistelse i mars.
– Jag valde bilder utifrån deras olika bakgrund, som muslimer, kristna, kurder och yazidier, berättar Hady Kareka.
Han visar fotografier på barn från den IS-kontrollerade staden Mosul och flyktinglägren runt omkring.
– Det är en ganska viktigt stad för den gränsar till Turkiet och Syrien. Det är farligt och korrupt, man kan inte lita på någon där.
Han stannade fyra nätter, inbäddad som fotograf hos en specialstyrka som är kopplad till försvarsmakten i Bagdad. Bilderna han har tagit med i utställningen är odramatiska. Det är inte bomber som smäller eller liv som släcks. Men på bilderna finns barnen som har sett allt det där. Blickarna som Hady Kareka vill fånga. Samtidigt är det den typ av porträtt som är möjliga att ta.
– Det är enda sättet att ta bilder. Det går inte bara att gå ut med kameran på stan. Jag försöker komma in i ett kvarter och skapa kontakt, säger han.
Porträtten är hans sätt att uppmärksamma de yngsta av krigets offer.
– Den där lilla flickan, hon är yazidier. De som har drabbats mest av IS i den staden, säger Hady Kareka.
Han berättar att FN har flyttat flera av familjerna till södra Irak.
– En kyrka har öppnats där de kunde bo. Den här killen är kristen från Mosul, säger Hady Kareka och pekar på ytterligare en bild, där en pojke i en kyrkobänk vänder sig om.
Pojkens blick är stadig och flickans på bilden bredvid likaså. Intill sitter fler bilder på barn som är vittnen till ett brutalt vardagsliv. Där de ser självmordsbombare på sina fotbollsplaner eller avrättningar på fredagar.
Efter sommaren planerar Hady Kareka att ta med sig utställningen vidare i Europa, städerna Berlin och Amsterdam är redan inbokade. Han vill även ställa ut i Frankrike och Belgien, eftersom de likt Irak har drabbats av IS och deras terrordåd. Därefter funderar Hady Kareka på om han ska återvända till konflikternas centrum.
– Jag har fått nog av att se det här, men jag kommer nog åka igen. Det är de här blickarna, säger han och vänder sig mot barnporträtten.