I kväll gör Ninos Esso debut som tv-kändis

Ninos Esso är Gotlands nästa medverkande i tv. I kväll tar han upp kampen för att försöka erövra titeln "Sveriges mästerkock" 2016.

Juryn. Leif Mannerström, Markus Aujalay och Mischa Billing.

Juryn. Leif Mannerström, Markus Aujalay och Mischa Billing.

Foto: Pär Bäckstrand/TV4

Gotland i tv (GA)2016-01-13 11:00

Ninos Esso har alltid gillat att laga mat och den förde honom till Gotland.

– Vi kom hit 1998 och min pappa öppnade restaurang Marco Polo, säger han.

Där träffade han sin blivande fru och när familjen umgås framför tv:n blir det gärna till matprogrammet "Sveriges mästerkock".

– Familjen har tjatat, så i somras skickade jag in en ansökan, säger Ninos Esso.

Han fick komma på en första audition, dit han skulle ta med sig en valfri färdiglagad rätt.

– Jag tog med mig en kycklingrätt som ska ätas kall, säger Ninos Esso.

Det tv-tittarna får se i kväll är den andra audition som tv-sänds, varifrån 40 deltagare går vidare.

Ninos Essos meny, som skulle övertyga den kräsna juryn Mischa Billing, Leif Mannerström och Markus Aujalay, bestod av en risotto med pilgrimsmusslor.

– Pilgrimsmusslorna steker du fort på några minuter, men risotton måste röras i hela tiden och sedan måste den ätas direkt. Jag gjorde en jättechansning och kokade den lös, säger han.

Precis som han hade misstänkt dröjde det, innan juryn lyfte på locket till hans bidrag.g

– Jag var jättenervös men då var den perfekt. Markus Aujalay förstod hur jag hade gjort och det kändes helt underbart, säger Ninos Esso.

Hur det går i kvällens program får han inte lov att avslöja. Sedan fyra år jobbar Ninos Esso med ensamkommande på ett Haimaboende.

– Jag älskar att laga mat och jag har inte stängt dörren. Det skulle vara roligt att jobba tillsammans med de ensamkommande på en restaurang och göra mat från olika delar av världen. Då ger jag samtidigt jobbtillfällen till ungdomarna, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!