Det är inte så märkligt, förstås. Christer Jonasson Tolv, J:et i orkestern, bor sedan några år permanent i Bungenäs.
Detta efter att ha haft huset som sommarviste ändå sedan det sena 70-talet.
– Det är faktiskt tack vare FJK. Vi spelade på Änkan och var sedan kvar med familjen en semestervecka. Då fick vi nys om huset som vi haft sedan -87, berättar han.
Numera är Christer Jonasson Tolv ofta synlig i det gotländska kulturlivet, som gitarrist i Annika Fehling Trio. Men det var med FJK han slog igenom stort, gruppen som bildades 1981.
Han jobbade på Fria Proteatern i Stockholm, precis Som Anders ”F” Forsslund. Mats ”K” Klingström var en polare som också han bodde i Vasastan och så slog de sig samman.
– Vi hade tur att våra tre röster klingade bra tillsammans, det stämde direkt, kan man säga.
De gjorde sina första gig på krogen Pelikan i Stockholm och gjorde också succé på visfestivalen vid Skuleberget i Övik där de sedan blev ett slags husband.
Första skivan, ”Kungens kobra”, gavs ut 1982. Det var i en tid då synthpopen dominerade på listorna, men deras stämsång lyckades ändå tränga sig in i radiokanalerna.
– Egentligen var vi ju helt fel, akustiska gitarrer och stämsång. Men vi gillades av många radioproducenter och det tackar vi förstås för.
”Liljor”, ”Enkelt ursprung” och tonsatta Karin Boye-dikten "I rörelse” är titlar som dem som har åldern inne minns.
Sedan dess har FJK levt gott genom alla år, spelat till och från men sällan repat. Materialet sitter ändå.
– Låtarna har sina ramar men blir ofta olika, det är fri lek. På så sätt har det hållit sig fräscht för oss.
Han säger att det kanske är det enkla som gjort att FJK alltjämt har sin publik. En gitarr och en sång, mer behövs inte för att skapa konst och upplevelser.
Han minns hur skådespelarna i Fria Pro ofta var avundsjuka på musikerna.
– Med en gitarr kan man alltid jamma, var man än är i världen. Men man kan inte jamma till Hamlet…musiken är mer direkt på det viset.
Miniturnén på Gotland tar dem till fem bygdegårdar, Östergarn på onsdag och därefter Gothem, Hemse, Dalhem och Fårösund.
– Bygdegårdarna är en outnyttjad skatt, som gjorda för att användas. Det ska bli jättekul att komma ut på ön och spela, säger Christer Jonasson Tolv.