Jono lägger av - har kommit till vägs ände

Det blev fyra album och en medveten satsning att ta sig ut i världen. Nu är resan över – Jono lägger ner.

Bandet Jono har nått vägs ände. Efter fyra album har de beslutat att lägga ner.

Bandet Jono har nått vägs ände. Efter fyra album har de beslutat att lägga ner.

Foto: Mats Ek/Pressbild

Gotland2021-08-27 19:03

Gotländska rockgruppen Jono, med Johan Norrby i spetsen, startade som ett soloprojekt men växte efter albumdebuten 2006 till en hel grupp.

Influenserna kom från 70-talets symfoniska och progressiva rock med band som Queen, Supertramp, Journey och Sparks.

Jono kom utöver Johan Norrby att bestå av Johan Carlgren, keyboards, Stefan Helleblad, gitarr, Nicka Hellenberg, trummor, Janne Henriksson, bas och Leo Olsson, gitarr.

"Vi har inte längre den energi som är nödvändig för att hålla igång bandet. Vi har kommit till en punkt där det roliga och den njutning som brukade vara en del av vår kreativitet har försvunnit och utan den har vi kommit till ett oundvikligt stopp, skriver bandet i ett gemensamt tillkännagivande på sociala medier.

2013 gav Jono ut sin första skiva som band, ”Requiem”, och två år senare albumet ”Silence”. Dessa independetutgivningar gav dem kontrakt med Frontier Records, där releasen av skivan "Life" i december 2017 ledde till fina recensioner i internationell musikpress.

Men nu är det, efter många överväganden och långa diskussioner, över.

”Jono har på många sätt varit som en familj och en gemensam musikalisk lekplats. Vi är stolta över vad vi åstadkommit, men Jono-vägen har nu nått sitt slut” skriver bandet.

Dock öppnar de samtidigt för ett storslaget avsked framöver. ”Kanhända gör vi ett sista liveframträdande för att säga tack och hej, vi är fortfarande goda vänner som älskar att umgås”.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!