Medeltidsveckan fortsätter ta betalt

Den som vill besöka någon av aktiviteterna på Medeltidsveckan nästa år måste precis som i år köpa ett festivalband.

Även nästa år kommer det att kosta pengar att besöka Medeltidsveckan. Festivalpasset behålls för att ge veckan en stabilare ekonomisk grund.

Även nästa år kommer det att kosta pengar att besöka Medeltidsveckan. Festivalpasset behålls för att ge veckan en stabilare ekonomisk grund.

Foto: David Skoog/arkivbild

Gotland2021-11-15 14:33

Festivalbandet, eller Medeltidspasset, infördes under årets Medeltidsvecka för att över huvud taget kunna genomföra festivalen med hänsyn till gällande restriktioner på grund av pandemin. Nu har stiftelsen Medeltidsveckan beslutat att fortsätta med festivalbandet även nästa år.

– Det handlar om att kunna leverera en stabil medeltidsvecka som är säker, har en bra kvalitet och är långsiktigt hållbar. För att det ska fortsätta vara en uppskattad festival krävs någon sorts grundekonomi och har funderat på olika lösningar och då är slutsatsen att passet ska bära upp alla delar, säger Christopher Sandberg, vd för Medeltidsveckan. 

Vad besökarna ska få för sina pengar, vad som ska ingå i kostnaden för festivalbandet, är ännu inte bestämt.

– Det kommer att ta ett tag att hitta rätt form för vad passet ska innehålla. Vi försöket hitta en lösning som ska funka för både artister, föreläsare, marknadsutställare, personal och besökare, säger Christopher Sandberg som tycker att det känns skönt att ha fått ett tydligt uppdrag framåt:

– Det känns jättebra. Vi ska se till att göra den bästa festival vi kan där man kan umgås och vara med varandra. 

Bakom Stiftelsen medeltidsveckan står Gotlands Fornvänner, Gotlands bildningsförbund, Gotlands hembygdsförbund, Medeltidsgillet och Region Gotland och de står alla bakom beslutet om att fortsätta med festivalbandet. Stiftelsen har också gett kansliet i uppdrag att hitta vägar för bättre rabatter för barn och unga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!