Stor musikerduo spelade in video på Gotland

Under stormiga förhållanden spelade bandet Johnossi in sin senaste musikvideo på Gotland. "Det var en sådan inspelning när det ena efter det andra havererade".

Oskar Bonde och John Engelbert bildar duon Johnossi, som har spelat tillsammans sedan år 2004.

Oskar Bonde och John Engelbert bildar duon Johnossi, som har spelat tillsammans sedan år 2004.

Foto: Fredrik Skogkvist

Gotland2020-03-19 15:19

Efter lång planering begav sig den svenska duon Johnossi, bestående av John Engelbert på sång och gitarr och Oskar "Ossi" Bonde på trummor, till Gotland i början av februari för inspelning av musikvideo till nya låten ”Heavens (Then We Begin)”. Videon släpptes tidigare i veckan. Vad de inte visste när de bokade in Gotlandsvistelsen var att det skulle sammanfalla med stormen Ciara.

– Vi valde Gotland för att det är en ö med många möjligheter rent visuellt. Inspelningen tog nog fem dagar totalt, det var ovanligt stora ambitioner för en musikvideo, berättar regissören Mauri R. Chifflet.

Inledningsvis var det lugnt, innan stormen slog till med full kraft. Produktionen befann sig på olika platser längs kusten på norra delen av ön.

– Det var en sådan inspelning när det ena efter det andra havererade. Folk blev nedkylda, laptops flög iväg, alla våra tre bilar gick sönder och det gick inte att flyga med drönare eftersom det blåste så mycket. Men alla kämpade på så bra och det är jag väldigt tacksam över, säger Mauri R. Chifflet, och berättar att de redan från start arbetade tillsammans med det gotländska produktionsbolaget The Line.

Oskar Bonde, ena halvan av Johnossi, berättar att han efter inspelningen förstår hur tufft det är att göra film, och att han uppskattar alla inblandade.

– Vädret gjorde det ännu mer intressant. Alla fick kämpa extra mycket och såhär i efterhand känner jag att det präglade videon på ett positivt sätt. Vi behövde till exempel inte fejka att vi frös, säger han och skrattar.

Oskar Bonde har sedan tidigare en stark relation till Gotland, i och med att han är sommargotlänning i Hejde sedan barnsben, och hans föräldrar flyttade till Gotland på heltid för 15 år sedan.

– Det är mitt andra hem. Det som är så unikt är att man upptäcker nya platser varje gång, platser som man nästan inte tror existerar i Sverige. Som inspelningsplats är det helt otroligt, säger han.

Johnossi släppte nyligen albumet "Torch//Flame" och planen var en Europaturné som skulle ha varit igång redan, och sedan en Sverigeturné. Men som med många andra evenamang såhär i corona-tider har Europaturnén blivit uppskjuten till hösten.

– Vi väntar och ser vad som händer dag för dag. Vi brukar även försöka spela någonting på Gotland, så det kommer säkert att dyka upp något längre fram, säger Oskar Bonde.

Bild från inspelningen av videon på Gotland.
Bild från inspelningen av videon på Gotland.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!