Vi börjar med krogrecensioner – ingår nytt samarbete

Med start i veckan börjar vi på Helagotland att publicera recensioner av gotländska restauranger, kaféer, barer och hotell skrivna av White Guide.

”Vi vet att våra läsare har ett stort intresse för krogbranschen och det engagemanget vill vi givetvis ta vara på genom att testa nya grepp”, skriver Helagotlands chefredaktör Pär Ullrich.

”Vi vet att våra läsare har ett stort intresse för krogbranschen och det engagemanget vill vi givetvis ta vara på genom att testa nya grepp”, skriver Helagotlands chefredaktör Pär Ullrich.

Foto: Montage (Henrik Montgomery/NTM)

Gotland2024-04-04 18:45
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi är riktigt peppade på samarbetet som ingåtts mellan White Guide och Helagotlands moderkoncern NTM. Mat, dryck och restaurangupplevelser är en stor del av människors liv. Folk älskar att gå ut och äta och att prata om mat och matkultur. Vi vet även att våra läsare har ett stort intresse för nyheter om krogbranschen och det engagemanget vill vi givetvis ta vara på genom att testa nya grepp.

Krogrecensioner har varit föremål för debatt under vintern, bland annat efter att Expressens kulturredaktion börjat recensera restauranger. Våra recensioner skrivs av White Guides experter som har lång erfarenhet av att bedöma restauranger utifrån beprövade metoder. De arbetar utifrån fem olika bedömningskriterier – Rekommenderad, God klass, Mycket god klass, Mästarklass och Global mästarklass.

Samarbetet är från början ett test som kan komma att bli ett permanent inslag på Helagotland. Den första recensionen publiceras under fredagen och sedan publiceras en ny varannan vecka.

Vi hoppas att recensionerna ska ge våra intresserade läsare en initierad och pålitlig inblick i öns krogliv.