Hon inleder sommarkvällar på Gåsemora

Förra årets ”Så mycket bättre”-deltagare Linnea Henriksson återvänder till Gotland för premiärspelning på Stora Gåsemora. ”Jag trivs när det kan bli intimt och det går att skapa en egen liten plats”.

Artisten Linnea Henriksson kommer till Fårö och Gåsemora i sommar.

Artisten Linnea Henriksson kommer till Fårö och Gåsemora i sommar.

Foto: Erik Simander/TT

Konsertsommaren (GA)2019-07-06 12:12

Linnea Henriksson inleder årets upplaga av Sommarkväll på Stora Gåsemora den 9 juli. Samma kväll står även den svenska popduon Smith & Thell, bestående av Maria Jane Smith och Victor Thell, på scen. Det blir första gången som Linnea Henriksson spelar på Fårö och Gåsemora.

– Det är en plats som mina artistkollegor alltid tar upp som ett ställe de vill tillbaka till. Jag trivs när det kan bli intimt och det går att skapa en egen liten plats. Det ska bli superroligt, säger hon till GA.

Senast hon besökte Gotland var förra sommaren, vid inspelningen av tv-programmet ”Så mycket bättre” i Burgsvik.

– Jag har tyckt om programmet sedan start. Artister får testa sig själva och både som artist och tittare kommer man varandra nära. Sedan älskar jag att få se saker från insidan, till exempel hur en lunch i tv är 20 minuter men i verkligheten varade i tre timmar.

Efter sin medverkan i ”Så mycket bättre” har hon till viss del känt att hon fått en bredare publik.

– Jag har märkt att många är nyfikna på vad jag tar mig ann härnäst, och också att det är en sådan generationsbredd på vilka som kollar på programmet.

Under sommaren och in i början av september har Linnea Henriksson 16 spelningar inbokade. Turnélivet blir lite annorlunda i år, då hon i april fick en son och blev mamma för första gången.

– Nu när jag har varit i branschen ett tag kan jag bestämma mer över hur varje turné ser ut. Jag gör de spelningar som kommer att funka och som jag kan ta med honom på.

Med sig kommer hon att ha sin mamma och pappa som barnvakter.

– Det känns helt magiskt att ta med en ny människa. Det är mäktigt vilken omedelbar kärlek man känner. Jag vill visa honom det bästa i livet, och en av de bästa platserna jag vet är att stå på scen, så det kunde inte bli bättre.

På Stora Gåsemora kommer hon och bandet att bjuda på favoritlåtar från hela karriären.

– Det blir såklart tolkningar från ”Så mycket bättre”, det finns några som ligger mig extra varmt om hjärtat. Det är viktigt att skapa en känsla med musiken och både spela låtar som peppar oss och som får oss att känna och tänka, säger Linnea Henriksson, och berättar att hon ser fram emot att kliva upp på scen och möta publiken.

– Vi kommer att ta hand om varandra där, då har vi råd att komma nära. Jag längtar verkligen.

Förra året var Linnea Henriksson en av deltagarna i ”Så mycket bättre”.
Förra året var Linnea Henriksson en av deltagarna i ”Så mycket bättre”.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!