När hallen byggdes om på Kvinnfolki förra året blev det inte bara en ny hall, utan också ett galleri för de 16 kvinnliga konsthantverkare som driver föreningen. I februari månad är det Ingalill Fredly och Ulla Hellman som får chansen att visa mer av sin kreativa sida i det nya galleriet, där även gamla GT får nytt ljus.
–Jag undrade vad jag skulle göra med alla tidningar, och så kom jag på att jag kunde göra produkter, säger Ingalill Fredly, reformslöjdare.
Nu har tidningspappret blivit till skulpturer i form av djur, människor och skålar. En kanin har även fått behålla pappersfärgen helt och hållet, de andra har blivit målade i era färgglada färger.
–Jag har ett nästan sjukligt behov av att skapa och uttrycka mig på olika sätt. Att jag använder mig av återbruksmaterial, är som en protest mot överkonsumtionen.
Bakgrunden till att Ingalill valde just Gotlands Tidningar som material var att hon vann utställningen "vårsalongen" på Korsbygården i Lärbro 2014.
–Det året valde GT ut mig som vinnare när jag hade ställt ut med returmaterial, och hade som rubrik: "Att återskapa nya värden av det värdelösa", det tyckte jag var kul, för det är så jag jobbar med allt jag gör, säger hon.
Ingalill Fredly arbetar uteslutet med returmaterial när hon skapar. Det hantverk hon säljer i butiken är sytt av gamla textilier, och snickrat av rivningsvirke och drivved.
–Jag har alltid sen jag var liten tyckt det varit roligt att samla skräp och göra något nytt av det, säger Ingalill Fredly.
"Månadens hantverkare", kallar det de lilla galleriet i hallen där två av de konsthantverkare som driver Kvinnfolki, visar upp sig varje månad.
–Det här är ett sätt för oss att göra något tillsammans och stärka gemenskapen, men också visa kunderna och varandra vad vi gör förutom det vi tillverkar i butiken, säger Ingalill Fredly.
Textilkonstnären Ulla Hellman är den andra utställaren den här månaden.
–Det bästa är att jag har en hel vägg som jag kan använda mig av, annars finns det inte utrymme till det i butiken, säger Ulla Helllman.
Ulla har använt sig av den gamla klassiska vävtekniken hundtand, där hon vävt ihop remsor av lintyg.
Under jättemånga år har jag velat göra något med vävmönster, fast i tryck. Hundtand är annars så smått, men nu fick jag chansen att göra ett större konstverk av det, säger Ulla Hellman.