Jag köpte en tandborste designad som en dragspelsbuss

Nu gäller det! Eller möjligen: Nu gäller det! Vilken är egentligen skillnaden? Magnus Ihreskog har haft för mycket fritid.

Foto:

Krönika2021-03-14 07:05
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Marit Bergman: Ibland gråter jag bara för att tiden går.

Längtar sommar, den anas, längtar inne med öppna dörrar, stugan på smålandskusten; fågelsången där ute, brisen som får det att gnissla i altandörrens hasp, bilarna på vägen, skratten och plasket från badande nere i viken, båtmotorerna, hammarslagen, sommarens ljud, långeligt saknade nu.

Träffade en bekant i butiken, han gick med inköpslistan skriven av hustrun, beklagade sig. ”Shampo skriver hon? Vadå shampo, jag vet ingenting om shampo, det finns 300 sorter och jag har inte haft hår på 20 år!”.

Lita aldrig på en person med osliten skinnpaj. Gammal djungelordspråk.

Ringde en barndomsvän dagen efter dramatiken. Vetlanda. ”Pappa åker till Pressbyrån varje dag och köper tidningen, när han kom dit var polisen där”. Jag tänker: Så lite man vet.

"Hjälten på den gröna ön" på Länsteatern, mötesserien om regional utvecklingsstrategi drog igång, 70 kvinnor kvinnodagsgympade i Roma, Anna J gjorde comeback i Endre inför 1100 pers, Wisby strand fylldes under "En kväll för Josefin". Sista veckan allt var som förr, ett år sedan nu.

Köpte ny tandborste, tog en vilken som helst bland även där 300 sorter, nej 400, nej 1000, och insåg när jag efter hårt slit fått upp förpackningen att borsten var böjbar mitt på skaftet, designad som en dragspelsbuss. Oväntat.

Katja mejlar, har gjort det förr, undrar om jag är sugen på lite rajtantajtan.

Det där med betoning av ord. Om man tillexempel ska åka utomlands och inte har ett giltigt pass kan man inför tullpassagen tänka ”nu gäller det!”, alltså: ta ett djupt andetag, hålla tummar för att det fixar sig ändå. Låt oss säga att det inte gör det, fixar sig, utan man tvingas vända om och skaffa ett nytt pass. När man så gjort och åter ska genom tullen kan man tänka ”nu gäller det” för det gör det ju, allt är i sin ordning, ett gällande dokument. Kom att tänka på det, bara.

Ikväll gäller det!

If it ain’t broke, don’t fix it. Mycket är det som inte gått sönder som tvångsmässigt ska fixas ändå. Alla uppdateringar, nya versioner, något som ska flyttas från höger till vänster för flyttandets skull. Många har för mycket tid. /Hälsningar Nerdaterad.

Insåg i samma stund som jag borstade att det någonstans i landet alltså sitter folk och designar tandborstar som dragspelsbussar. Jag tänker på cocktailpartyn...jaha, och vad jobbar du med? 

Franska Trion: Jag är så gammal, jag har blivit så ful, det finns ingen framtid, jag får aldrig ha kul.

De kallar mig Mello-mannen på redaktionen nu.

Nähä, ett år, om man skulle dra ihop några hundra och demonstrera lite. Protestera.