40 dagars andlig resa via Rick Warren-bok

Kultur och Nöje2005-02-12 06:00
40 dagars andlig resa under fastan inbjuder Frälsningsarmén i Visby till.
En fasta som kommer att vara koncentrerad runt boken ?Leva med mål och mening? av Rick Warren.
Med start på Alla hjärtans dag på måndag kommer deltagarna att läsa ett kapitel om dagen med avslutning på långfredagen.
Rick Warren är pastor (dock inte inom Frälsningsarmén utan i en annan kristen församling) och hans bok (originaltitel ?The purpose-driven life?) har fört honom som gäst till Ovala rummet i Vita huset flera gånger. I USA har volymen sålts i ca 20 miljoner exemplar vilket är mer än Bill Clinton, Hillary Clinton, Harry Potter och Da Vinci-koden sålt tillsammans.
? Med hjälp av Warrens bok om att leva med mål och mening kommer vi att utvärdera och analysera våra liv och få hjälp att se att det finns ett syfte med våra liv och att det sträcker sig långt bortom de få år vi kommer att leva här på jorden, säger Kjell Karlsten, Frälsningsarmén, som tillsammans med Victor Paulsson kommer att leda resan.
Varför har då Rick Warrens bok blivit så läst och dessutom värd att ägna 40 dagar åt?
? Det handlar helt enkelt om ett lättillgängligt upplägg. Många människor skulle gärna vilja tänka över sitt liv om man fick tid, många drömmer om ett sabbatsår. Men så rullar det på så snabbt för de flesta att man tycker att man inte hinner eller orkar, konstaterar Kjell Karlsten.
? Boken presenterar på ett sätt som ligger inom räckhåll för de flesta en sorts resa under överkomligt långt tid på ett lättfattligt steg för steg-sätt.
? Den har upptäckts på många håll i världen vilket tyder på att den fungerar för människor i många olika sammanhang. Frågorna som tas upp är eviga och universella och sådana som de flesta människor grubblar över: livets mening, hur man gör det bästa av sitt liv...
Kjell Karlsten har förstås själv redan ?testläst? boken.
? Den håller absolut, annars skulle vi inte använda den på det här sättet.
Ett 20-tal intresserade har försett sig med boken och väntas delta i den gemensamma läsningen.
Förutom den egna läsningen ingår sex öppna föreläsningar kring bokens teman. De anordnas i Oscarssalen, också här sker den sista på långfredagen, 25 mars.
En fortsättning är tänkbar.
? Det finns en uppföljningsbok så det kan bli aktuellt till hösten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!