54 gotländska konstnärer har skapat en konstkortlek

Kultur och Nöje2007-05-19 01:13
Femtiofyra gotländska konstnärer, alla kvinnor, har under vintern arbetat med att göra ett konstkortspel efter inspiration från gruppen Konstfeminism i Stockholm.

På Gotland har nu en egen förening bildats, i styrelsen finns Maj Wennerdahl, Eva Trolin, Åsa Ardin kedja, Helena Andreeff, Ingrid Hamrell Mårtensson och Kerstin Diedrich. Den sistnämnda är den förenade länken mellan ursprungsidén i Stockholm och det gotländska projektet.

-Vi gör det här för att visa upp oss och sticka ut hakan, säger Maj Wennerdahl.

Kortleken kommer att finnas till försäljning under Öppna ateljéer och planer finns på en gemensam utställning av kortleksbilderna i original vid Majs konstloft i Väte i sommar.

Det är en imponerande kortlek som samtidigt är en sammanställning av den konstnärliga floran på Gotland. Många olika stilar och uttryckssätt kan man se i spelet. Här finns mycket humor och många självporträtt insprängda i bilderna.

En liten slamkrypare finns där också, okänt om det ska rättas till eller ingå i den konstnärliga friheten. Den som börjar spela med leken lär märka vad som fattas...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!