Arkivcentrum har ett brett vårprogram

Kultur och Nöje2011-02-10 04:00

Arkivcentrum Gotland bjuder under våren på ett brett utbud av spännande föredrag, lärorika kurser, visningar och arrangemang, nytt för säsongen är filmvisning några kvällar.


Gotlands danska tid
Många funderar på att börja släktforska, eller gå kurser i läsning av gamla handstilar liksom vägledning till alla dokument och databaser som i dag är digitaliserade. Man kan prova på konsten att binda böcker, eller gå på visningar av handlingar i original.

Kanske lockar ett föredrag mer? Under våren berättar Tryggve Siltberg om hur man söker information om Gotland under den danska tiden. Missa inte Svante Hedins fördrag om Bruzelius - fotografen som försvann. Lyssna till Towan Obradors berättelse om Frederica Kahlbeck.


Ny serie
Kommunarkivet startar en ny serie med föredrag av erfarna kommunpolitiker, först i raden blir Hans Klintbom. I maj berättar Susanne Hafdelin om Överförmyndarnämndens verksamhet och Lena Andersson om Patientnämndens verksamhet, i samband med föredragen visar Kommunarkivet handlingar från respektive verksamhet.

Missa inte heller Jan Brunius från Riksarkivet i Stockholm som berättar om "Vasatidens samhälle" och ger vägledning i 1500-talets källmaterial.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!