På fredagen var det åter dags för den traditionella julmarknaden på Wisby strand. Kongresshallen har pyntat in i minsta detalj och utanför i rondellen hade en stor halmbock placerats. Hushållningssälskapets marknad började för tre decennier sedan som en försäljningsplats för "bondkällingar", enligt Veronia Östling, vid Hushållningssällskapet.
–Men numera är det en plattform att visa upp sig på, att nätverka med varandra, en plats där nya idéer föds, säger hon och berättade att totalt medverkar i år 95 utställare och företagare.
Hon menar att syftet för marknaden numera är att göra något för Gotland.
–I år är det ungefär 100 personer som köpt boende, resa och biljett särskilt för att komma hit, säger Veronica Östling.
Trots att julmarknad har en lång tradition så är flera förstagångsutställare på plats. En av dem är Gotlands Slagteri som säljer gotländsk skinka.
–Det här är gotländsk skinka från grisar som är födda, slaktade, styckade och rimmade på Gotland. Och som blir uppätna här! skämtade Kenneth Calmén, som var på plats tillsammans med kollegorna Anita Pettersson och Mats Hallvede.
Marita Rudberg sålde tunisisk keramik och även för henne var det premiär.
–Det här är jättekul, det här är en marknad med kvalité!
Li Grebäck, ordförande för Trots kvinnojour, tycker det är kul att vara med för första gången. Försäljningen i hennes monter går oavkortat till kvinnojourens verksamhet och hon uppmanade folk att köpa alkoholfri hjortrondryck för att få ett lugnare nyår.
Sadelmakare Ulrika Sundberg var även hon glad över att vara med för första gången.
–Det är så roligt att träffa folk!