Bröderna Lyander frontar Gotlands nya supergrupp

På lördag förlöses Gotlands nya partyband - allt från totalt fiasko till succé är möjligt - och allt från en enda spelning till en guldkantad tillvaro på musikscenens parnass är en del av konceptet.

Johan Lyander är Brorsan i den nya gotlländska supergruppen som begår sin världspremiär på lördag kväll på Wisby Strand.Foto: Jessica Gow / SCANPIX

Johan Lyander är Brorsan i den nya gotlländska supergruppen som begår sin världspremiär på lördag kväll på Wisby Strand.Foto: Jessica Gow / SCANPIX

Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Kultur och Nöje2009-12-10 04:00

Brorsan och Jag består av brödraparet Micke och Johan Lyander och deras allra bästa kompisar och spelkompisar.

Bröderna som var en tung del av Gotlands storhet på 1980-talet, Gaston, får ännu i dag förfrågningar om spelningar runt om i landet, men då bandmedlemmarna är spridda och upptagna med olika musikprojekt så har det aldrig blivit möjligt för en återsamling.
När SOS Gute-galan arrangeras på lördag behövdes ett bra liveband (Gotland + party = Gaston) och i kontakterna med Micke Lyander föddes den slutgiltiga lösningen - Brorsan och Jag.

Ser bra ut i teorin
Micke Lyander har i denna nya konstellation tagit ansvar för idé, innovationer och upptåg, och Johan har tagit hand om den konstnärliga och musikaliska delen. Tillsammans med fyra andra duktiga och välmeriterade musiker kommer de nu att ställa sig till förfogande.
- Vi har ingen aning om hur det kommer att låta i verkligheten, det ser bra ut i teorin, men den största anledningen är nog att vi är så jäkla spelsugna med varandra, säger Micke Lyander.
- Om det går bra så är vi öppna för framtida spelningar, det är den enkla dealen vi har med varandra.
- Och så har det här bandet något speciellt, så som jag alltid velat ha det, vi är nämligen ett band med två trummisar, säger Micke Lyander.

Laguppställning
Därmed är dags att avslöja laguppställningen för denna nya gotländska supergrupp, förutom brorsan och jag.
Martin Jonsson, Blacknuss-trummisen, som gått från jazz mot soul och r´n´b och på senare tid spelat med artister som Lisa Nilsson, Titiyo, Eric Gadd, Sarah Dawn Finer och Carola!!!
Mattias Wenge, frilansande låtskrivare, producent och gitarrist, som bland annat spelat med Jennifer Brown, Patrik Isaksson, Anders Glenmark, Joey Tempest och E-Type och även jobbat tillsammans med Il Divo, Bryan Adams, Britney Spears och Robbie Nevil.
Matti Alfonzetti, låtskrivare och sångare som gjort egna plattor och skrivit låtar till Mick Ronson, David Lee Roth, Sam Browne, Scott Gorham, Russ Ballard och senast producerat The Poodles och Rongedal.
Jarmo Lindell, typisk fastlandsbasist, som jobbat med massor av band och konstellationer. Inte minst Johan Lyander.

Brett spektra
Brorsan och Jag spänner över ett brett musikaliskt spektra således, här talar vi om musiker som varit med från Lundell till Carola. Från jazz till Melodifestivaler, från Gotland till internationella karriärer. Detta förutom Micke Lyanders gig med Jokkmokks-Jokke och Harry Brandelius.
Grundtipset är dock att bandet dyker upp på andra scener inom kort. Wisby Strand och SOS Gute-galan blir bara bandets startsträcka...

Micke Lyander är Jag och trummis i Brorsan och Jag, skivstudiodirektör som just nu känner stort spelsug. foto: gt arkiv/bengan zettergren
Micke Lyander är Jag och trummis i Brorsan och Jag, skivstudiodirektör som just nu känner stort spelsug. foto: gt arkiv/bengan zettergren
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!