Buskis på rätt sätt
Att köpa grisen i säcken är ett användbart ordspråk. Det brukar sägas när man inhandlat något som förväntas vara något helt annat än vad det är. I detta fall handlar det om någe oskaplit roligt.
Det är alltså Ronecabarén som för året bjuder in till en nyskriven föreställning fylld med skämt och slag under bältet. Tore Pettersson, som var med och startade revyn i Rone 1991, står nu bakom ljus- och ljudbordet. På scenen spelar sonen Johan gitarr i orkestern där Ylva Pettersson fingrar på basen och Elisabeth Franzén hanterar dragspel.
På scenen från tidigare år finns Eva-Li Nilsson, Annika Lindblom, Annika Snöbom, Georg Thomasson och Göran Winarve. Nykomlingar i gänget är Janne Edlund som kommer med erfarenheter från Suderrevyn och debuterande artonåringen Petter Winarve.
- Vi började revyn i Rone med att vara några som pratade ihop oss om att göra något kul för både oss själva och andra. Vi vill både ha och få det roligt och har brukat sätta upp en revy vartannat år. Genom åren som gått har vi dragit oss allt mer åt buskishållet. Det är något vi gillar och som publiken tycks uppskatta.
Publikens gensvar för årets Ronecabaré, ännu osedd, är tydligt. Från premiären och framåt är mars månads föreställningar fullbokade och därefter finns ett fåtal platser kvar. Arrangörerna, tillsammans med Rone nya bygdegårdsförening och Studieförbundet vuxenskolan gläds.
Tore Pettersson pekar på Georg Thomasson i centrum på scenen. Det är han som är mannen bakom storyn i den första avdelningen av cabarén för året. Här tas greppet på en strandsocknen där folk har bott i mannaminne när det kommer en fastlänning dit och lägger under sig mark. En stöld och en hel del förvecklingar är ingredienser i historien som byggs upp till en avslutad helhet. Efter avdelningen med något som är både roligt och tänkvärt bjuds publiken efter kaffepausen på sånger och sketcher som serverade med rejält tilltaget skämtlynne.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!