Carlitos way hyllar Santana

Den 17 december betyder spelning för Santana-hyllande Carlitos way, på Munkkällaren. Mycket slagverk och en bred blåssektion, utlovar en kväll av de bästa världar - rockiga toner och latinska rytmer.

Foto: Picasa 2.7

Kultur och Nöje2010-11-25 00:00

Gotländska coverbandet Carlitos way består av åtta personer i grunden. Sammansättningen har ändrats genom de drygt åtta åren som bandet funnits, och gästsångare har kommit och gått, några bestått.
- Vi har inga fasta sångare, men har fått hjälp av gotländska sångare som Lars Gsänger, Thomas Malmros och Rita Antilla och Håkan Johansson, säger Paulo Celis, slagverkare och en av initiativtagarna till Carlitos way.

Carlos Santana
Bandnamnet syftar inte på den kända hollywoodfilmen från 1993, utan är helt dedikerat till den världsberömde gitarrikonen Carlos Santana.
- Carlitos way är lite Carlos väg, eller liv, för oss, förklarar Paulo Celis.
Tillsammans med Mikael Westberg, congas, har han varit med hela vägen i gruppens historia. Gitarristen Charlie Östborn beskrivs av gruppen själv som "gudomligt", precis som Carlos Santana.
- Santana är ju en stor artist som hållit på sedan 1960-talet. De allra flesta har någon slags relation till hans musik, säger Mikael Westberg och fortsätter:
- Vi utlovar ös! det ska bli kul att se folk njuta och dansa.

Spelglädje framför allt
Trumpetaren Magnus Appelholm spelar i bland annat Gotlandsmusiken till vardags. För honom är en spelning med Santana-bandet något extra.
- Det är riktigt bra gung på dansgolvet när vi spelar. Det blir inte så många spelningar varje år, men när vi väl spelar har vi så jäkla kul. I ett amatörband finns det en spelglädje som lätt åsidosätts när musiken blir ett jobb. Nu kan vi bara hoppas att folk kommer och vill röja, trots att det är mitt i julstressen, säger Magnus Appelhorn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!