I det slutliga programmet som släpps den 27 april, samma dag som också biljetterna till alla de olika evenemangen blir tillgängliga, finns många intressanta gäster och föreläsare.
Johan Cullberg, Inga Landgré, Lisa Langseth, Henning Mankell och Sara Stridsberg är några av de mera kända namnen
Johan Cullberg kommer att reflektera över vansinnets roll i den bergmanska filmproduktionen, en föreläsning som tar avstamp i Ingmar Bergmans egen bokhylla där Cullberg hittade två av sina egna böcker, "Psykoser" och "Dynamisk psykiatri".
När han bläddrade i böckerna upptäckte han mängder av understrykningar och marginalanteckningar - om detta berättar han under årets Bergmanvecka.
Om film och konst
Inga Landgré var skådespelare i både Bergmans första film och en av de sista, "Kris" och nästan 50 år senare "Larmar och gör sig till".
Regissör Lisa Langseth deltar hon i ett samtal om konsten att som oetablerad regissör producera film och om att hitta och följa sin egen röst.
Sara Stridsberg samtalar om starka, galna, utsatta och frihetslängtande kvinnokaraktärer - hos sig själv och hos Ingmar Bergman.
Mankell om sitt manus
Nästa år börjar SVT spela in den omtalade tv-serien om Ingmar Bergmans liv. Henning Mankell berättar om sitt arbete med manuset, hur man skildrar en person som ständigt skrev om sin biografi och hur man formas bilden av Bergman när man själv ingår i den omfångsrika familjen?
Landskapets roll i Bergmans filmer utforskas både i en föreläsning av professor Birgitta Steene och i en utställning producerad tillsammans med Fårö Hembygdsförening.
Därtill har Bergmanveckan satt ihop en utställning och ett kortfilmspaket med sällan eller aldrig visade familjerelaterade filmer - bland dem en film där Ingmar Bergman intervjuar sin siste svärfar Selim Karlebo.