En gala för miljön
- Vi tycker att det är viktigt att informera om miljön och klimatfrågan och har valt att varva det med kultur, berättar Johan Larsson från Donnergymnasiet. Insamlingen i sig är inte det viktigaste, utan vi vill föra fram klimatfrågan.
Tillsammans med Anna Ahlbertz och Signe Olsson är välgörenhetsgalan det projektarbete som de tre ungdomarna gör i avgångsklassen.
Med hjälp av Roxy och Gotland Artist har de engagerat en rad föreläsare och artister som ställer upp gratis, förutom resekostnader.
Dessutom har ungdomarna jagat sponsorer och fått flera företag att bidra till evenemanget. I projektarbetet ingår också att skriva en avslutande rapport.
Galan är öppen för alla och på dagen är entrén frivillig.Programmet börjar med föreläsare som Stefaan De Maecker och Patrik Rönnbäck från Miljöpartiet på Gotland, och Martina Krueger som är ansvarig för klimat- och energifrågor i Greenpeace.
- De kommer i första hand att i prata om sakfrågorna och vad var och en själv kan göra, och inte organisationerna de representerar, poängterar Johan Larsson.
Detta varvas med workshops anordnade av av Svenska Naturskyddsföreningen och Fältbiologerna där man bland annat kan testa hur man själv påverkar miljön. Emellanåt framträder Annika Fehling, Lee Gotvik och Henhouse med livemusik.
På kvällen blir det avgiftsbelagd underhållning. Då uppträder artister som Emil Jensen, Pica Pica Orchestra, Di sma undar jårdi och Patrask. Avslutningsvis visas Al Gores Oscarsbelönade dokumentärfilm om klimatfrågan, "En obekväm sanning", som avslutning på Donnerelevernas välgörenhetsgala för miljön.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!