Lite ingefära. Det är allt Bob Hund verkligen kräver bakom scenen. Rock’n’roll-livet har inte gått dem åt huvudet än. I vinter firar bandet tjugo år av vilda konserter och punkiga poplåtar som "Helgen v. 48" och "Tralala lilla molntuss".
Tjugo år är en lång tid. De flesta band splittras tidigare än så. Men ingen av Bob Hunds medlemmar ser något slut för bandet.
Lovar ni fansen att Bob Hund kommer att hålla ihop?
- Ja. Så länge ordet konjunktur existerar och så länge vi inte är känsliga för ordet, kommer vi att fortsätta. Det finns något väldigt hemodlat med Bob Hunds musik och vi har inget framgångskoncept bakom det vi gör. Därför tror jag inte att vår musik är så konjunkturkänslig.
Så säger sångaren Thomas Öberg, som i nästa andetag liknar Bob Hunds musikskapande vid hur en bonde odlar egna meloner och säljer dem på den lokala marknaden. Bandkollegan Jonas Jonasson fortsätter:
- Jag har anlagt tesen att man inte kan sluta i Bob Hund. Så länge det saknas musik så fortsätter vi. Jag tror aldrig att vi kommer annonsera att vi inte finns längre.
Och kanske vore det dumt att sakta ner mitt i en så kreativ fas. På två år har Bob Hund släppt två album och en EP, och mer musik kommer.
- Helt plötsligt började vi skriva en massa nya låtar, och när gubbarna har fått upp gitarrfodralen gäller det att fånga dem och spela in så mycket som möjligt. Jag vet inte vad det är. Kanske någon sorts försenad 140-årskris som har exploderat? Det är roligt! säger Thomas Öberg.
Låtarna som inte rymdes på det mörka, senaste albumet "Det överexponerade gömstället" kommer snart till användning. Gruppen jobbar redan på nästa album.
- Vi ska ägna hösten åt att göra klart låtarna. Den kommer kanske ut nästa år, men ett par singlar ska vi nog kunna prångla ut under hösten, säger Mats Hellquist.
Conny Nimmersjö håller med, och beskriver soundet:
- Den här är hittigare och gladare än förra skivan. Det blir mer vers och refräng och finns både en jättefin ballad och disko. Låten "Tiderna vi lever i" finns redan på Youtube.
Thomas Öberg utlovar en "ohygglig" skiva, med mycket sväng och fokus på textraden: "Har du inget man kan dansa till?". Den frasen ska symbolisera en typisk "svensk besvikelse", som ofta manifesteras intill DJ-båset på diskotek.
De blir alltså nya texter och nytt sväng, men Bob Hunds huvudsakliga budskap består:
- Tre ord: Det finns hopp. Och för att illustrera det måste man vältra sig i smutsen. Så, så länge det går dåligt för jorden, finns det lite behov av Bob Hund, säger Thomas Öberg.