Faller fritt som i en dröm
Det är så verklighetstroget så man skulle kunna tro att det är den sanna versionen. Det är känslan jag får efter att ha läst romanen "Faller fritt som i en dröm".
Foto:
De två första delarna heter "Mellan sommarens längtan och vinterns köld" och "En annan tid, ett annat liv".
Efter alla dessa år sedan mordet 1986, efter alla utredningar, alla "spår" och alla privatspanares teorier, så skulle man kunna tro att mordet på statsminister Olof Palme skulle vara totalt uttjatat och genomutrett.
Men se den känslan får jag inte.
I stället växer hela tiden övertygelsen om att Leif G. W . Persson har en sådan inblick att det finns fog för hans berättelse.
Efter att ha läst boken är jag av helt samma uppfattning som författaren.
Det var ingen ensam galning som av en ren slump råkade befinna sig vid korsningen Sveavägen-Tunnelgatan den ödesdigra fredagskvällen den 28 februari 1986.
Leif G.W. Persson har på ett oerhört fängslande sätt gjort en kriminalroman om Palmemordet.
Samtidigt har han än en gång på ett till synes mycket initierat vis beskrivit romanfigurerna, inte minst huvudpersonen, chefen för rikskriminalpolisen, Lars Martin Johansson.
Detaljer kring denna person gör att han delvis uppfattas som författarens alter ego. (Gäller främst Johanssons soffa på tjänsterummet.)
Romanen präglas också av en burlesk humor parad med en satirisk ton.
Samtidigt lyckas Persson hålla spänningen vid liv genom bokens närmare 550 sidor. Leif G.W. Persson till de absolut bästa inom den här genren.
Romanen "Faller fritt som i en dröm" av Leif G. W. Persson är utgiven på Bonniers förlag.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!