Fick kulinariska priset för sina matprogram i radion
Radio Gotlands journalist, Tommy Lundberg, fick Kulinariska Gotlands pris 2004. ? För 15 år av matprogram och smackande i radion, sa prisutdelaren Bosse Nilsson. Priset uppmärksammar och belönar personer som har gjort särskilda insatser för produktion, distribution, spridande av kunskap om tillagning och servering av livsmedel inom ramen för den gotländska matkulturen.
Lundberg hade kommit till G:a Masters i Visby för att bevaka prisutdelningen. Vem som skulle få priset var hemligt in i det sista. Han blev förvånad då radiokollegan Lasse Eskelind plötsligt dök upp på samma bevakning och det blev en diskussion dem emellan. Eskelind sa att han hade kommit för att hjälpa till men Lundberg såg mycket misstänksam ut.
När Bosse Nilsson så till slut tillkännagav vem vinnaren var blev alltså Tommy Lundberg mycket förvånad.
? Jag har trott att det är producenter, kreatörer och kockar som priset är avsett för men självklart är jag mycket glad över att få priset, sa Tommy Lundberg.
Lundberg förklarade att han alltid har tyckt att det är kul med mat och han ser sina matprogram som kul omväxling till nyhetsarbetet som är hans vardagssyssla.
Tommy Lundbergs älsklingsrätt är naturligtvis inte en, utan många, men han fastnar för laxpuddingen med skirat smör som Siv Nilsson lagade till i hans senaste matprogram.
? Jag älskar laxpudding!
? Vilken mat man gillar växlar med årstiderna. Ibland är det väldigt gott med inlagd strömming och en kall öl, sa Tommy Lundberg.
Förutom blommor innebär priset för Lundbergs del en middag för två samt ett diplom med motiveringen:
?För mångsidigt entusiastiskt främjande och spridning av det gotländska matkulturarvet.?
Kulinariska Gotland är ett nätverk av nio restauranger på ön och ordförande är Tova Ahl.
Numera har Kulinariska Gotland frigjorts från Almi och ska bilda en egen förening.
I samband med detta ska föreningen söka EU-bidrag för att kunna ge ut en gotländsk kokbok som går under arbetsnamnet: ? En ö, tolv månader, nio krogar?. Arbetet med boken har redan startat och den beräknas komma ut om ett år.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!