Fram- gångar för gotländska skulptörer i Stockholm

Kultur och Nöje2005-03-12 06:00
Det går bra för gotländska skulptörer i Stockholm.
Stenkonstnären Sanny Laurin som för tillfället ställer ut på Galleri Gösta Bergman har sålt ett flertal av sina kalkstensskulpturer.
Galleriet ligger på Arsenalsgatan som är något av ett centrum för de kända auktionshusen. Det är första gången Sanny Laurin har en separatutställning utanför Gotland. Han har med verk av såväl sand- som kalksten och även några spanskinfluerade teckningar.
Skulpturerna fyller upp galleriytan och golvet befolkas av en grupp halvmeterhöga medeltidsfigurer.
I övrigt återfinns flera personager liksom en Tjelvar-relief, en säl och en fisk. Dessutom har han skapat nutida bildstenar i sandsten.
Sanny Laurins Stockholmsutställning pågår till 2 april.

På Vårsalongen i Väsby konsthall finns Visbyskulptören Dragan Ljubez representerad med tre av sina tjurar i polerad gotländsk kalksten och en av dessa är redan såld.
Gotlandsmotiv i udda teknik visar Ing-Marie Fransson, Vimmerby. Hon ställer ut två tavlor med motiv stenhus från norra Gotland i tekniken akryl och cement.
Denna Vårsalong har tagit över Liljevalchs klassiska salongs roll som en spegel av dagens konstverksamhet landet runt sedan Liljevalchs numera specialiserat sig och visar ett mera utgallrat urval. Konsthallens spatiösa rum är inrymda i den tidigare Optimusfabriken i Upplands Väsby.
Vårsalongen pågår till 3 april.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!