Glimra till studion

Glimra. Bandet som tidigare hette ABA, består av Birgitta Jakobsson (överst), Annika Fehling och Annelie Roswall.Foto: Per Björklund

Glimra. Bandet som tidigare hette ABA, består av Birgitta Jakobsson (överst), Annika Fehling och Annelie Roswall.Foto: Per Björklund

Foto:

Kultur och Nöje2012-06-11 04:00

Den gotländska trion Glimra bestående av Annelie Roswall, Annika Fehling och Birgitta Jakobsson, är mitt inne i arbetet med att spela in en ny platta. Med sig i studion har de något oväntat, haft ett bluegrassband vid namn G2.

- Det låter kanske lite konstigt. Men det låter fortfarande som oss, men sedan har vi tagit det gottaste av dem, säger Annelie Roswall.

I dag släpper trion en singel som skickas ut till radiostationer runtom i landet. Text och musik till den nya singeln "Jag far i väg" har Annelie Roswall skrivit. Annars så skriver även de andra gruppmedlemmarna många låtar och mycket av materialet skrivs tillsammans.

Inspelningarna har skett i studio Cosmos i Stockholm och har hittills gått bra, kan Annelie Roswall meddela.

- Mycket har hänt i stunden tillsammans med bandet, säger hon.

Förhoppningsvis släpps albumet i september och då ger sig även trion ut på turné delvis på Gotland men även på fastlandet.

- Ja, vi tänkte ta oss på andra sidan sjöen och ha lite spelningar. Det är alltifrån Skåne till Värmland, säger Annelie Roswall.

Att ge sig ut på turné är absolut nödvändigt för att nå ut med sin musik i takt med minskad skivförsäljning.

- Det är inte helt lätt nu för tiden, men vi brinner verkligen för det här. Sång, musik och instrument, säger Annelie Roswall.

Inom de närmsta veckorna går Glimra in i studion igen för att färdigställa de sista låtarna.

När sommaren kickar igång på riktigt finns det även tillfälle att se dem på lite olika ställen runt om på ön, bland annat spelar de på Ihre gård och Stångaspelen.

Bildades 2008.

Bandet som tidigare hette ABA består av de gotländska musikerna Annelie Roswall, Birgitta Bittis Jakobsson och Annika Fehling.

Förutom sång använder sig gruppen av gitarr, mandolin och dragspel.

Tidigare släppta låtar är bland andra: Hemma här, Jag ville jag kunde och Ändå jul.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!