Jasmine Kara tar plats på Jazzklubben

Foto: NIKLAS LARSSON / SCANPIX

Kultur och Nöje2012-04-26 04:00

Svenska Jasmine Kara har beskrivits som sångerskan med den stora rösten och sägs kunna mäta sig med de främsta. I kväll avslutar hon säsongen på Jazzklubben, på Munkkällaren.

- Det är stort. Vi är stolta och glada att hon kommer hit, säger Pelle Jansson, producent musikföreningen Roxy.

Pelle Jansson räknar därmed med en kväll fylld med ösig och jazzinfluerad soul och rhytm and blues när hon tar plats på scenen tillsammans med sitt sjumannaband.

Jasmine Kara är redan etablerad i musikvärlden, men har enligt många framtiden för sig. Efter skivdebuten med Blues Ain’t Nothing But A Good Woman Gone Bad (maj 2010) har hennes låtar rullat stadigt på radiostationernas spellistor. Några av hennes kända låtar är rhytm and bluesinfluerade "In the basement" och jazzinspirerade "Ordinary Joe". Efter debutalbumet nominerades hon både som Årets nykomling och som Årets hiphop/soul, till P3 Guld 2010.

Karriären tog fart tidigt efter att hon redan som, allt för ung, började sjunga på jazz- och bluesklubbar i New York.

Nu är hon aktuell med nya singeln "Aint more room" och i år väntar turnéer bland annat i Storbritannien och Japan. Men först kommer hon till Gotland, för spelningen på Jazzklubben. Med sig i bagaget har hon ett sound som inte ofta hörs på ön. Och soundet drar mer åt amerikanskt än svenskt enligt Pelle Jansson.

- Hon påminner lite om Amy Winehouse, fräscht och spännande.

Ella-bandet Woodstripe, som även är bekanta från GA:s Rockskallegala, inleder kvällen.

- De spelar blues i lite hårdare form.  Vi räknar med en ösig säsongsavslutning på Jazzklubben, det gäller att komma i god tid så man får ett bra bord.

I höst fyller jazzklubben 20 år och då är fler höjdpunkter att vänta för musikälskare, lovar Pelle Jansson .

- Vi laddar för det just nu, berättar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!