Jenny Bergfoths "The Rhythm" färskt singelsläpp från Musicano

Kultur och Nöje2005-09-10 06:00
Den är redan utskickad till 250 radiostationer/media i landet och om 14 dar finns den i skivhandeln.
Det handlar om 26-åriga Jenny Bergfoths färska singel "The Rhythm", inspelad vid Studio Musicano i Visby. Och en tillhörande video (gjord av Mikael Gemoll) finns redan färdig och premiärvisades i går. Den är inspelad i Göteborg men via teknisk hjälp i form av bluescreen försedd med animerad bakgrundsmiljö av amerikansk storstad.
Jenny, som hon kallar sig i skivsammanhang, satsar nu på en solokarriär och har lämnat åren i Popstarsbandet Excellence bakom sig. Och arbetet på det kommande albumet är i full gång i studion vid Jägargatan.
- Vi tänker fortsätta att ge ut företrädesvis singlar och ofta med gotländsk anknytning, framhåller Patrik Ohlsson vid Musicano Music som nu funnit sig väl tillrätta i de nya studiolokalerna efter flytten från hamnen där kongresshallen tar hand om det gamla studioutrymmet.
Och en viss Gotlandskoppling finns även nu i och med att Jenny (ursprungligen från Tierp, nu boende i Stockholm) är tillsammans med gotländske Emil Daun. "The Rhythm" är dansant latinopop med mycket energi. Teamet Mikael Andersson/Anders Bergström svarar för text och musik. Samtliga inblandade i låtarbetet är mycket nöjda med den, "The Rhythm" var klockren som första singel. Och låten är viktig, den skall ju spåra för den kommande fullängdaren.
- Den är representativ för albumet, menar Jenny Bergfoth. Det blir åt det här hållet och Mikael och Anders gör majoriteten av låtarna. Vi ska satsa på ett bra album så det får ta tid, menar hon och har inget emot att resa till Gotland med jämna mellanrum för att, som hon säger, "jobba, jobba, jobba". Tidigast i februari kommer albumet att föreligga, fem låtar är hittills inspelade.
Låtgänget håller visserligen med om att latinovågen ebbat ut något efter febertoppen. Men det kan vara ett plus. Patrik Ohlsson:
- I dagsläget finns det ingen svensk artist som gör det här och jag tror det finns en jättestor klick som gillar det.
- Det räcker med att Shakira kommer med något nytt så är intresset i gång igen, menar Emil Daun.
Bandet Excellence finns inte längre men Jenny hoppas att deras fans hänger på när hon nu går solo.
- Det är det som gäller nu. Det är mitt syfte, att sjunga, agera och vara artist.
Nu avvaktar hon och låtteamet med spänning publikresponsen på "The Rhythm".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!