Det är en magisk natt för 2011 år sedan med karneval i Betlehem.
Den lilla staden är full av folk, det är fest och glam och stämningen är hög.
I väntan på att förutsägelserna om Betlehemsstjärnans ljus som ska tändas är det många som söker härbärge på värdshuset.
Bland alla som anländer finns en kvinna som snart ska föda ett barn och hennes man.
Det är Josef och Maria, men när paret anländer finns inget husrum att få.
Med hjälp av en vänligt sinnad och astronomiskt intresserad åsna och en praktisk piga med stark känsla för sina medmänniskor blir de inhysta i ett stall där en liten en föds.
Det handlar om juldagens under med Jesu födelse i ett julspel som oftast kopplas till den kristna traditionen och julevangeliets berättelse i bibeln.
- När det hände sig fanns en mängd olika trosåskådningar, däremot fanns inte kristendomen vid den tiden, säger Christer Hall.
Tillsammans med Hanna Gunnedal spelar han upp "Rum för en liten en - en händelse för 2011 år sedan" som jullovsmatiné för både små och stora i en teaterkällare på Mellangatan i Visby.
Lokalen, mellan Bryggarsalen och Glasblåseriet, hör till Strand hotel som numera drivs av syskonen Hanna och Ernst Wiman som upplåtit det spännande utrymmet åt Teatergiveriet.
På scenen finns både dockor och levande skådespelare som tar publiken med på en resa bakåt i tiden till början av vår tideräkning.
Huvudpersoner på scenen, med julens krubba i centrum, är Maria och Josef, en piga och en åsna samt en oxe som symbol för hednafolkens andetro.
Viktiga personer i sammanhanget är Hanna Gunnedal och Christer Hall, skådespelare och dockteaterpartners, som tolkar en gammal engelsk julsaga.
I föreställningen, som riktas till både barn och vuxna, blir julens budskap en unikt berättad historia som utspelas mellan det onda och det goda.
- Vad ska man tro på? Vem ska man tro på? Man får tro som man vill, säger Christer Hall med viftande åsneöron på huvudet och pinglande bjällror runt halsen.
Dockorna gestaltande Josef och Maria har Christer och Hanna gjort i hisnande övermänsklig storlek, som gjorda för en procession.
- En uppsluppen och interaktiv stämning väntar i föreställningen som är fylld av glädje och gemenskap, och utan religiösa förtecken, utlovar Christer Hall och Hanna Gunnedal
Premiären är på annandagen och totalt väntar sju föreställningar mellan jul och trettondagshelgen.