Utställningens tema är bröllopet som kanske alla kulturers viktigaste ceremoni och anledning till fest, att människor i årtusenden haft som sed att tillverka och iordningsställa för denna familjehögtid.
Något att tänka på för dem som idag kanske budgeterar och planerar ett bröllop där summor som 100 000 kronor inte räcker till.
Här kan man istället inspireras att utforma ett personligt bröllop och studera hur traditionerna förändrats under åren eller ta intryck av andra kulturer.
De gotländska inslagen som tillförts utställningen denna sommar är framför allt bröllopskuddar och bröllopstäcken, ofta broderade med olika fruktbarhetssymboler, tillverkade av Tovningsakademien och elever från Textila hantverkslinjen på Hemse folkhögskola.
Drottning för en dag
Utställningen följer en slags kronologi som börjar där kärleken uppstår. Fästgåvor som var forna tiders "fråga chans", genom trolovning till den dag bruden fick bli "drottning för en dag", eller som de gotländska bondbröllopen där det var tre dagar som gällde.
Dessa kärleksgåvor bestod ofta av broderier som tillverkades redan under skoltiden, redan i småskolan.
Hela Langska huset används till denna utställning och i de olika rummen har samlats olika teman.
I stora salen på övervåningen har man placerat den stora utställningen av brudkronor, "Drottning för en dag", från världens hörn och de flesta landskapen i Sverige.
Här finns kronor och kransar från Kurdistan och Dagö, Turkmenistan och Gotland.
Kärlek och glädje
"I sjunde himlen" är själva vigselplatsen under en broderad brudhimmel där olika typer av kuddar är placerade, de kuddar där brudparet tog emot välsignelsen.
Man blundar inte heller för att dagens äktenskap ofta går i kras. En av bröllopsdynorna går att dela.
"Festsalen" har designats av Wanja Djanaieff för Kläsbols linneväveri och under den klädda gotlandsstaken visas hennes bröllopsduk med många symboler för kärlek och glädje, djävulskap och brustna hjärtan.
Även minnesbilderna har en egen avdelning, bröllopsfoton eller den privata dvd-filmen - intressanta tidsdokument som exempelvis referatet från Viklau 1947 då Brita och Tore Sjögren gifte sig, eller en modernare variant från 2003 när Sara och Åke Hultsten från Visby gjorde samma sak.
Går du i giftastankar är den här utställningen en oumbärlig inspirationskälla, eller också bara för att minnas tillbaka på ditt eget (dina egna) bröllop.
Utställningen visar hur sederna förändrats i takt med tiden och i dag är det alltså möjligt för två män eller två kvinnor att vigas i kyrkan. Om detta vittnar inte minst Thord Karlsson och Christer Johansson som gifte sig i Närs kyrka förra sommaren.
Utställningen visas till den 1 september på Langska huset.