Mattias Nilsson åter till Gotland

På lördag framträder gotländska operasångaren Mattias Nilsson i Sliteteatern tillsammans med Stockholms operettensemble som firar 30 år.

Kultur och Nöje2010-02-05 04:00
- Lokalen har väldigt bra akustik, säger Mattias som senast kunde ses och höras på Wisby Strand i höstas när Musikaliska sällskapet och Roxy arrangerade stor galakväll - Gotland Allstars.

Det blir lite av Mattias Nilssons favoritprogram som står på repertoaren på lördag med kända melodier och scener ur Csardasfurstinnan, Glada änkan, Cirkusprinsessan, Fågelhandlaren med flera.
Stockholms operettensemble turnerar ofta runt om i Sverige. När man nu firar sina 30 år gör man det med programmet Minnenas kavalkad som spelats i Stockholm sedan oktober i fjol och som lockat stor publik till Boulevardteatern.

Bland medverkande finns förutom den stora Gotlandssonen Mattias Nilsson, namn som Eva S-Mannerstedt, Ulric Björklund, Alla Luks och Peder Levin.
Regi: Anne-Lie Kinnunen som också är ordförande i ensemblen.

Annars då, något på gång under våren?
- Jo, jag håller på och repeterar "Mästersångarna i Nürnberg" av Wagner som ska sättas upp på Göteborgsoperan.

Mattias Nilsson har rollen som Konrad Nachtigall. Den som vill se och höra honom i Göteborg kan boka in sig någon gång under perioden 10 april och 30 maj. "Mästersångarna..." är en helkväll, speltid inklusive pauser: fem timmar och tre kvart!


Mattias Nilsson är född och uppvuxen i Fardhem på Gotland. Studerat på Kungl. Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. Arbetar som opera-, kyrko-, och konsertsångare. Han debuterade som operasångare 1997 på Läckö Slottsopera i rollen som Guglielmo i Mozarts "Così fan tutte".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!