Tillsammans med Thomas Segerström ingår hon i den konstnärliga ledarduon som ska föra Romateatern in i framtiden.
När ovädret slog till i torsdags kväll tvingades Trettondagsafton avbrytas efter den första akten. I fredags drabbades uppsättningen av kraftigt regn och hela föreställningen ställdes in.
- På torsdagskvällen ställde vi in på grund av det dramatiska åskvädret. Blixtarna slog runt omkring och det kändes riskfyllt att fortsätta föreställningen, förklarar Maria Lindström.
Hon berättar att alla som är engagerade i Shakespeareföreställningarna är lika engagerade i vädret. Till de dagliga rutinerna hör att följa meteorologernas prognoser i media och själva kolla vädret på plats.
- Skådespelarna vill hellre spela än ställa in och publiken är mycket tolerant mot kalla vindar och duggregn. Alla vet och har stor förståelse för att det handlar om teater utomhus.
Fram till förra veckans oväder pekade publiksiffrorna uppåt mot ett rekord. Nu gäller det att vädrets makter håller sig i schack för att prognosen ska stämma in.
- Vi var på väg mot ett toppår men lågtrycken de viktiga veckorna 29 och 30 har betytt färre besökare. Med lågtryck säljs färre biljetter. Självklart är vädret avgörande för publiktillströmningen.
När en föreställning ställs in betalas biljetterna tillbaka och pengar sätts in på kundens bankkonto. Men det finns fortsatt chans att se årets pjäs som ges fram till lördagen den 13 augusti.