Siv Key Nilssons nya bok tar sig an skördetiden

Foto:

Kultur och Nöje2007-05-29 01:11
"Turligt nog finns ofta lite fläderblommor kvar när jag självplockar jordgubbar hos storodlaren. En fläderblomma i jordgubbsmarmeladen höjer den till gastronomins himmel. För övrigt är jordgubbar barnsligt gott, och det finns ingen anledning att inte frossa i de härliga svenska gubbarna så länge säsongen varar."

Citatet ovan är hämtat ur Siv Key Nilsons senaste bok, som heter "Skördetid". Boken som är Sivs 36:e (!) och det är en vacker matlagningsbok som har en undertitel:"Med smak av paradiset". Det är lätt att tänka höst när man här ordet skördetid, men Siv Key Nilson visar hur fel detta är för sanningen är ju att "skördeåret är underbart långt". Det börjar ju med nässlorna, kaiparna, rabarbern och sedan fortsätter det till långt in på hösten.

I text, recept och bilder- egenhändigt fotograferade av skribenten med ett lysande resultat som följd - gås skördeåret igenom och utmed vägen finner vi sparris i fillodeg, midsommartårta, bärkaka från Bjärs, blåbärscrepe, mormors stora äppelkaka...ja, det vattnas i munnen hela vägen.

Det är beprövade svenska klassiker som varvas med nya, spännande smakkombinationer och sydländska influenser.

Man kan ibland undra om det inte finns lite för många matböcker. Om man tycker så så är Siv Key Nilsons "Skördetid" definitivt inte bland som som skall plockas bort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!