Under våren kommer de två första böckerna där den gotländske musikern och barnprogramledaren Morgan "Mojje" Johansson är huvudperson.
- Men det handlar inte om Mojje så som han är i dag. De här böckerna beskriver Mojje som liten och i första boken får vi följa med den sjuårige Mojje på hans första dag i skolan, berättar Linda Larsson, 27-åring tvåbarnsmamma i Slite.
Hennes sex planerade böcker är tänkta för målgruppen 3-9 år, men Linda Larsson tror att hennes böcker kommer att uppskattas av alla som har fantasin och barnasinnet kvar och gillar lite prutt- och raphumor.
- Mina böcker är inte av den pedagogiska sorten, här handlar det mera om fantasi och humor där verkligheten visserligen används men inte är det primära, säger Linda.
Allt föll på plats
När Linda Larsson kläckte idén till den här serien barnböcker och tog kontakt med Mojje Johansson föll allt genast på plats.
Hon ville göra böcker som innehöll vardagsberättelser kryddade med en stor portion humor och mötet med bokens huvudperson fungerade redan från första stund.
- Mojje är en underbar man. Han är lekfull, varm och rolig och vi fungerar ihop. Han är öppen och det blev så enkelt och lätt att arbeta tillsammans med honom, säger Linda.
- Men när det kommer till själva skrivandet är det viktigt för mig att det blir min egen stil, att det är Linda som skrivit texten, säger hon.
De sex böckerna är i princip klara med illustrationer av förlagets tecknare som skapat glada och färgrika bilder.
- De två första trycks just nu, de övriga fyra ska gås igenom och eventuellt justeras, men i datorn har jag säkert 15 böcker till som jag bara läst för mina barn.
Mormor viktig
Linda Larsson är en del av en stor släkt här hemma på Gotland och speciellt viktig har mormor Gertie varit.
- Hon berättade ständigt massor av historier och sagor för mig, mina syskon och alla kusinerna. Det var ofta magiska berättelser och hon har i det mesta blivit min stora förebild och uppmanat till berättandet.
- Jag försöker också föra över detta till mina egna två barn, Nora sex år och Eddie som är drygt två, och speciellt Nora älskar berättelserna om Mojje - trots att hon just nu är inne i en period där älvor och enhörningar är viktiga, säger Linda.
Skrivandet och läsandet har varit en livsnödvändighet för Linda sedan tioårsåldern. Det handlar om noveller, poesi, dagböcker och numera också en blogg.
Andra förebilder hon nämner är Astrid Lindgren med Pippi och livet på Saltkråkan.
- Jag är själv en person som söker mig till trygghet och idyllen i Bullerbyn passar mig perfekt. Rött torp med vita knutar och tvätt på slitet snöre, menar hon.
Slite för litet
Linda är uppvuxen i Slite, en trygg och överblickbar plats, som just nu blivit lite för liten.
- Här är svårt att få jobb, speciellt som jag är ensamstående mamma med två barn på heltid. Under våren kommer jag att flytta till en lägenhet i Visby, berättar hon.
Den optimala framtiden för Linda Larsson består av ett eget frilansföretag där det ska skrivas, skrivas och åter skrivas. Böcker, noveller, krönikor och reportage. Hon styrs av sin dröm, men inser samtidigt att det krävs massor av jobb för att nå dit.
- Jag vet att det är svårt att slå igenom och leva på skrivandet, men man måste satsa för att uppnå visionerna, säger hon själv.
De senaste åren har hon varvat mammaledighet och pluggat vid Svenska skrivarakademien på distans. Hon har en egen blogg och drömmer även om att bli krönikör i någon tidning.
- Jag tänker på Martina Haag och även Ann Söderlunds krönikör i tidningen Mama. De skriver på det sätt jag själv vill göra.
Men först ska det bli intressant att följa henne som debuterande barnboksförfattare.