Slite Utveckling öppnar med konst-utställningar

Kultur och Nöje2012-05-10 04:00

Kristi Himmelfärdshelgen den 17-20 maj, med arrangemanget Öppna Ateljéer, har sedan flera år varit Gotlands stora konsthelg. Till den stora skara konstnärer som öppnar för allmänheten kan vi nu lägga till de 17 utställare som deltar i arrangemanget Konst & Kreation i samband med invigningen av utvecklingsbolaget Slite Utvecklings nya hus.

De 17 kreatörerna och konstnärerna som deltar i Konst & Kreation, den 17-20 maj, i utvecklingsbolagets nya fastighet i Slite bor och verkar huvudsakligen från Gotland. De utsågs i samband med Gotlandsdagarna på gallerian Sollentuna Centrum. Några är professionella, några är nybörjare och alla ställer ut för att det är roligt. Den formella invigningen av utvecklingsbolaget blir på fredag den 18 maj.

Slite Utveckling välkomnar alla som vill driva verksamhet i fastigheten och är mån om att finna en blandning av företagare som gör platsen dynamisk och att huset flödar av kreativitet. Det var designstudion Grasp Raw som tog initiativet till inköp av Geab:s fastighet för att som hyresgäst skapa Raw Baltic. Deltagare i Konst & Kreation, den 17-20 maj, är: Per Björklund, Harriet Cederqvist, Lennart Dahlgren, Gunnar Fardelin, Pavel Johnman, Helle Kobbernagel, Lo Kihlberg, Alicia Larsson, Elin Lawergren, Birgitta Lindahl, Lizi Kothe-Lebsanft, Peter Lindberg, Tora Lindström, Inga Ording, Ingela Penje, Peter Ragnarsson och Vackra Tryck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!